Alopecia la femei – în ce condiții apare?

Întâlnită mai mult în rândul bărbaților, alopecia este o reacție a organismului care afectează ambele genuri. Există mai multe motive care duc la căderea părului, unul dintre acestea fiind stresul.

Este firesc ca un anumit număr de fire de păr să cadă pe parcursul zilei. Se spune că circa 100-150 de fire căzute zilnic este ceva normal. De asemenea, există perioade din an în care părul cade mai des, și-atunci când ar trebui să ne îngrijorăm cu-adevărat?

Atunci când, după o simplă trecere cu degetele prin păr, rămân mai multe fire de păr ca de obicei sau încep să apară zone pe scalp în care părul este mai rar, programează-te la dermatolog pentru un consult de specialitate. Și asta pentru că, deși părul traversează diferite schimbări de-a lungul anului, atunci când cade și este înlocuit de alte fire de păr, este în regulă. Însă când nu se întâmplă acest lucru, clar există un dezechilibru.

Alopecia – cele mai frecvente cauze

Ereditatea joacă un rol important la capitolul alopecie, mai ales dacă vorbim despre alopecia androgenică. Aceasta este cea care afectează zona din față a scalpului. Și la bărbați, și la femei, zona din față a scalpului este acoperită cu mult mai puțin păr decât în restul scalpului, deci este evidentă. Și asta pentru că ciclul de creștere a părului este afectat sau foliculii piloși distruși.

Șocul apărut ca urmare a traversării unei perioade dificile sau a unui moment traumatizant poate fi, de asemenea, răspunzător pentru apariția alopeciei.

Anumite medicamente, tratamente pot duce la instalarea alopeciei: medicamente anticancer, pentru hipertensiune, boli de inimă etc, radioterapie.

Un dezechilibru hormonal, instalat în anumite perioade ale vieții – precum sarcina sau menopauza, influențează ritmul de creștere a părului.

Și, nu în ultimul rând, coafatul excesiv poate pune, de asemenea, probleme la acest capitol.

Poate fi prevenită alopecia?

Există câteva măsuri de precauție pe care le poți lua pentru a preveni alopecia sau a-i încetini manifestările. Medicul dermatolog te poate ghida în tratamentul medicamentos sau cosmetic pe care îl poți urma. Alături de acesta, este importantă un suplimentare cu vitamine și, de asemenea, o schimbare în stilul de viață, astfel încât să încerci să diminuezi din stres.

Și nu în cele din urmă, nu mai agresa părul când îl periezi și îl coafezi și încearcă să limitezi aplicarea unui număr mare de produse de styling.

Citește și: Cu Omicron se încheie pandemia?

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate