Alla Pugacheva a criticat războiul din Ucraina. Ce a cerut cunoscuta cântăreață autorităților ruse?

Una dintre cele mai populare cântărețe din Rusia, Alla Pugacheva, a cerut autorităților ruse să fie declarată „agent străin”, în semn de solidaritate cu soțul ei, Maxim Galkin, care se opune cu tărie războiului.

Și el a fost etichetat în urmă cu câteva zile drept „agent străin” după ce a condamnat atacul Rusiei asupra Ucrainei. Pe rețelele de socializare, Pugacheva l-a numit pe soțul ei „un adevărat patriot rus incoruptibil, care dorește… să se pună capăt morții băieților noștri pentru scopuri iluzorii”, scrie BBC.

Alla Pugacheva a fost o mare vedetă timp de decenii. Ea a spus că „scopurile iluzorii” ale Kremlinului în Ucraina „fac din țara noastră o paria și din viața cetățenilor noștri una extrem de dificilă”.

Galkin, comediant, prezentator TV și cântăreț, și-a dorit „prosperitate pentru patria sa, pace, libertate de exprimare”, a adăugat ea.

Eticheta de „agent străin” a fost aplicată de guvernul rus diferitelor organizații media, grupuri de campanie și persoane care critică în mod deschis politicile Kremlinului.

Alla Pugacheva a fost un megastar muzical timp de decenii. Mai întâi, în Uniunea Sovietică, unde și-a început cariera în anii 1960, apoi, după căderea URSS, în Rusia.

Este o artistă extrem de populară și respectată, ceea ce face ca comentariile sale publice despre ofensiva Rusiei în Ucraina să fie o știre importantă. Afirmația ei potrivit căreia “băieții noștri mor pentru scopuri iluzorii care fac din țara noastră o paria și din viața cetățenilor noștri una extrem de dificilă” este menită să înfurie Kremlinul.

Pugacheva și Galkin au plecat în Israel la sfârșitul lunii martie, la o lună după invazia rusă, iar Pugacheva s-a întors în Rusia la sfârșitul lunii trecute cu copiii ei.

La începutul lunii septembrie, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat despre Galkin: „Drumurile noastre s-au despărțit în mod clar, el a făcut declarații foarte grave”.

Galkin a condamnat presupusele atrocități comise de trupele rusești și a declarat că nu poate exista nicio justificare pentru invazia din Ucraina.

Artemy Troitsky, o figură importantă a muzicii rusești, care a părăsit țara în 2014 din cauza opoziției sale față de Vladimir Putin și care trăiește acum în Estonia, a declarat pentru BBC că intervenția lui Pugacheva a fost semnificativă.

„Alla Pugacheva este cea mai mare vedetă pop din Rusia din ultimii aproape 50 de ani. Faima ei este monumentală și este o figură legendară. Cred că este un lucru pe care mulți oameni se așteptau ca ea să îl facă de ceva timp, deoarece soțul ei, Maxim Galkin, a făcut deja declarații împotriva războiului de mai multe ori și cu câteva luni în urmă.

Cred că aceasta este prima ei declarație politică puternică din istorie și acest lucru în sine, desigur, este destul de șocant pentru oamenii din Rusia. Cred că nu este singura care ar putea schimba opinia publică. Greșelile evidente ale armatei ruse și ofensiva armatei ucrainene și înrăutățirea situației economice și așa mai departe, toți acești factori ei lucrează împotriva lui Putin și împotriva războiului.

Dar cred că din punct de vedere moral și emoțional această declarație a lui Alla Pugacheva este poate unul dintre cele mai puternice eforturi în aceste direcții”, a spus el, potrivit sursei de mai sus.

De la invazia din 24 februarie, ONU a înregistrat cel puțin 5.718 morți în rândul civililor și 8.199 de răniți, iar peste șapte milioane de ucraineni au fost înregistrați ca refugiați în întreaga Europă. Se crede că bilanțul real al morților civili este cu mii mai mare. Zeci de mii de combatanți au fost uciși sau răniți.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri