Alina Crișan – evoluția unui hairstylist de renume mondial

Alina Crișan – evoluția unui hairstylist de renume mondial

Renumită la nivel mondial, Alina Crișan și-a obținut calificarea de hairstylist în urmă cu aproape 20 de ani, când și-a început și cariera de formator. În anul 2001 a obținut titlul de Campioană Mondială la Coafură, în cadrul competiției organizată în Darmstadt, Germania, iar de atunci, este invitată în mod constant în cadrul evenimentelor de specialitate, unde anunță trendurile anuale în materie de tunosoare, culoare și hairstyling.

De unde a pornit această pasiune pentru hair-styling?

Mi-am descoperit pasiunea pentru hair-styling oarecum întâmplător. Intenționam să mă mut în UK și să urmez o carieră de grafician. Am optat pentru un curs de coafură deoarece calificarea aceasta îmi facilita obținerea vizei de ședere. Un cumul de întâmplări au făcut să urmez aceste cursuri, iar aici lucrurile au început să se așeze altfel decât plănuisem, astfel că am renunțat la grafică în favoarea coafurii.

Pentru că orice pasiune lasă în urmă si câteva „victime', în cazul tău care au fost primele persoane pe care ți-ai exersat foarfeca? 

Prima mea victimă' a fost sora, pe când aveam 4 ani. După ce am început cursul mi-am exersat foarfeca pe una dintre prietenele mele. La  momentul respectiv avea și ea să se transforme într-o victimă', însă de data aceasta victima' s-a oferit voluntar.

Este ușor să reziști în domeniu sau mereu trebuie să vi cu un concept total nou pentru a te menține?

Eu cred că este important să abordezi lucrurile într-o manieră cât mai personală. Prin urmare, din punctual meu de vedere, nu conceptul este cel care trebuie înnoit în permanență, ci mai degrabă aș spune că trebuie să experimentezi constant, să descoperi și să mixezi tehnici pentru a putea rămâne fidel conceptului tău aducând, totodată, o notă de prospețime și autenticitate.

De-a lungul timpului ai primit mai multe premii, care este cel mai important pentru tine?

Cred că cel mai important premiu pe care l-am câștigat este Titlul de Campion Mondial în Coafură, și asta nu doar pentru că miza competiției era una foarte mare, dar și pentru că, după acel moment, aveam să decid o altă direcție pentru cariera mea.

Cum privești evoluția în ultimul deceniu în ceea ce privește hairstyling-ul? 

Celebra afirmație a lui Alexander McQueen care anunța o nouă eră în modă, o eră în care regulile nu mai există, caracterizează perfect modul în care coafura a evoluat în ultimul deceniu. Asta dacă ne referim la alegerea unui anumit look. Însă din punct de vedere al produselor și tehnologiilor folosite putem observa o tendință clară – orientarea spre ingrediente organice, de cele mai multe ori provenite din surse certificate bio, dezvoltarea de tehnologii care să mențină sau să redea starea de echilibru și de sănătate a părului supus la diferite șocuri' chimice, fizice sau mecanice.  

Ce ai recomanda unui hairstylist la început de drum? Care sunt „secretele' succesului?

Recomandarea mea pentru coaforii aflați la început de drum ar fi să nu uite că o formare profesionala riguroasă este principalul punct de pornire în această meserie. Este nevoie să stăpânești cunoștințele teoretice și tehnicile de lucru pentru a putea realiza look-ul schițat' de imaginația ta.

În ceea ce privește secretele' succesului cred că fiecare dintre noi își găsește ,în timp, răspunsul la această întrebare. E posibil ca o anumită abordare să funcționeze pentru mine, dar să nu li se potrivească și colegilor mei. Prin urmare nu cred că sunt în măsură să furnizez o rețetă' a succesului. La cursurile și seminariile pe care le susțin la DallesGO Cluj le transmit coaforilor know- how, dar pasiunea și talentul nu pot fi învățate, ele pot fi descoperite și direcționate corect.

Alina Crișan este trainer al cursurilor de coafură, tunsoare și colorimetrie din cadrul platformei de cursuri DallesGO Cluj. Pentru informații și înscrieri sunați la 0769.041.711.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Interviurile Avantaje