Alimentele care cresc riscul de a dezvolta cancer la sân. Elimină-le din alimentație imediat

cancer la san

cancer la san

Cancerul la sân afectează anual un număr mare de femei, multe dintre ele descoperind că suferă de această boală mult prea târziu, atunci când nu se mai poate face nimic. Această boală nu mutilează doar corpurile femeilor, ci și sufletele lor, multe dintre cele care se confruntă cu o astfel de boală dezvoltând ulterior și o depresie puternică.

Este foarte important să știm care sunt alimentele care ne pot pune sănătatea în pericol și ne pot produce boli grave. Cercetătorii au descoperit că și în cazul cancerului la sân există câteva alimente care pot declanșa această boală. Mai exact, un studiu care a analizat dietele femeilor a concluzionat că brânza cheddar și crema de brânză cresc cu aproximativ 50% șansele de a dezvolta cancer la sân. Acest lucru este posibil din cauza unui hormon de creștere existent în aceste produse. IGF-1 este un hormon care transformă celulele sănătoase în celule maligne și permite dezvoltarea cancerului la sân. De asemenea, aceste produse cresc și riscul de obezitate, dar și posibilitatea de a dezvolta alte 13 tipuri de cancer, potrivit dailymail.co.uk.

Cercetările au fost făcute de o serie de specialiști din New York care au analizat obiceiurile alimentare a 3000 de femei. Dintre acestea, 1941 s-au îmbolnăvit de cancer și asta în urma consumului de brânză cheddar și cremă de brânză. În timp ce aceste tipuri de brânză pot afecta în mod serios sănătatea, s-a demonstrat că iaurtul este un adevărat aliat în lupta cu cancerul. Studiile au arătat că acesta reduce cu 30% riscul de a dezvolta cancer la sân.

Astfel de cercetări au mai fost făcute și în trecut, dar atunci a fost analizat laptele. Atunci s-a demonstrat că în compoziția acestuia există o cantiate mare de estrogen, ceea ce crește în mod considerabil riscul de a dezvolta cancer ovarian, o altă formă de cancer care afectează nenumărate femei.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

Sănătate: 17 alimente care previn cancerul de sân

Metode de prevenire a cancerului de sân

Sanatate: Soia ne fereste de cancer

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sanatate