Alimente pe care ar trebui să le eviți înainte de culcare

Când ți se face poftă de mâncare înainte de culcare, s-ar putea să te gândești că stomacul tău care chiorăie te va ține treaz dacă nu ronțăi ceva. Dar ce se întâmplă dacă gustarea ta de dinainte de culcare te lasă, de fapt, să te învârți în pat ore întregi? Experții în somn au dezvăluit anumite alimente pe care ar fi bine să le renunți dacă ți-e greu să dormi.

Deși există alimente pe care le poți consuma în siguranță și care nu-ți vor perturba timpul de somn, aceștia au recomandat să eviți să mănânci prea târziu în noapte. Corpul tău va transforma alimentele în energie, dar tot ceea ce nu este folosit în timp ce dormi este depozitat ca grăsime corporală.

Experții au adăugat că porțiile mari de năut la orele târzii din noapte ar putea, de asemenea, să perturbe digestia, scrie The Sun.

Iată care sunt cele mai rele alimente pe care să le mănânci înainte de culcare.

Ciocolată. Este logic că nu ar trebui să sorbim o ceașcă de ceai sau de cafea înainte de a merge la culcare, deoarece nivelul de cofeină ar putea să îți dea o explozie de energie în loc să vă pregătească corpul pentru somn.

Dar experții Beneden Health au împărtășit că nivelurile ridicate de cofeină din ciocolată o fac, de asemenea, o alegere proastă pentru gustările nocturne, la fel ca și zahărul.

Brânză. Cine nu iubește o gustare cu brânză după cină? Din păcate, gustarea cremoasă și delicioasă este, de fapt, unul dintre cele mai proaste alimente pe care le poți savura înainte de culcare.

Brânza tare sau maturată conține în mod natural niveluri ridicate de aminoacid numit tiramină, care ne face să ne simțim în alertă, potrivit Beneden Health, mai scrie sursa citată anterior. Tiramina face ca glanda suprarenală să elibereze hormonii „luptă sau fugi” care te fac să te simți mai alert. Același lucru este valabil și pentru mezelurile savuroase precum șunca, pepperoni și baconul.

Chestii picante. Un curry picant sau un chilli sunt opțiuni delicioase pentru cină. Dar mâncarea picantă, precum și condimentele, cum ar fi sosul picant și muștarul, pot interfera cu reglarea temperaturii corpului tău și pot face ravagii în timpul orelor de somn atât de necesare.

Pe lângă creșterea temperaturii corpului, sunt necesare niveluri ridicate de energie pentru a digera condimentele, ceea ce face ca somnul profund să fie aproape imposibil.

Înghețată. O cantitate prea mare de dulciuri poate face ca nivelul de zahăr din sânge să crească, pentru ca apoi să se prăbușească în timp ce dormi. Acesta este cazul înghețatei, precum și al dulciurilor, prăjiturilor și biscuiților.

Potrivit Healthline, alimentele care provoacă creșteri și scăderi semnificative ale nivelului de zahăr din sânge declanșează eliberarea de hormoni precum adrenalina și cortizolul, ceea ce poate duce la simptome precum anxietatea, foamea și iritabilitatea.

Deși s-ar putea să te simți inițial somnoros din cauza mâncării, aceste modificări ale hormonilor te pot face să te trezești mai târziu în timpul nopții.

Chipsuri. Ceea ce face ca chipsurile să fie atât de gustoase pentru mulți este sarea. Din nefericire, prea multă sare poate deshidrata organismul și, în același timp, crește retenția de apă, provocând oboseală și epuizare, potrivit Beneden Health.

Un studiu realizat la Societatea Europeană de Endocrinologie a constatat că alimentele sărate, cum ar fi chipsurile și nucile sărate, ar putea duce la un somn perturbat sau ușor. Experții recomandă să stai departe de alimentele sărate cu cel puțin două-trei ore înainte de culcare, dacă ai nevoie de un somn bun.

Alimente pe care le poți mânca înainte de culcare

  • Cireșe sau suc de cireșe – fructele conțin în mod natural melatonină
  • Mierea crudă poate stimula melatonina și închide neuropeptidele care ne fac să ne simțim în stare de alertă – se consumă cu apă caldă și lămâie
  • Banane – niveluri ridicate de magneziu care relaxează mușchii și calmează organismul
  • Migdalele conțin, de asemenea, magneziu care relaxează mușchii
  • Curcanul are un conținut ridicat de triptofan care acționează ca un regulator natural al dispoziției

Septembrie este o lună ca o bornă de hotar, este luna ce deschide ușa toamnei, cu vreme schimbătoare, capricioasă dar, probabil, așteptate de mulți, stropi binecuvântați de ploaie. Începem toamna în forță, dărâmăm mituri și învățăm de la specialiști să ne ferim de capcane și pericole care ne pot pune sănătatea sub imperiul riscului.

E important pentru sănătatea ta să știi ce este colesterolul, când devine periculos și cum îl poți menține între valori normale. Este prietenul și, în același timp, dușmanul nostru. Prieten, pentru că este indispensabil bunei funcționări a organismului; dușman, pentru ca se depune pe arterele noastre, ajungând să le obtureze.

Ce efecte are Sindromul Instagram? „Imaginea perfectă, dar falsă, lipsită de o poveste, nu poate construi o familie, pentru că nu poate stârni în bărbat decât dorințe sexuale ce se consumă mult prea repede' – Psiholog Constantin Cornea

Fenomenul de ghosting afectează din ce în ce mai mulți oameni, și, cel mai adesea, își are rădăcinile în insecuritățile și problemele celui care fuge, nu în comportamentul celui părăsit.

Interviu în exclusivitate:

Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, specialist în obstetrică-ginecologie: „Excesul operațiilor cezariene fără o indicație medicală a început să își arate efectele nocive”

https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Sanatate