Alimente-medicament care seamănă cu organele umane!

Spune-mi ce afecţiune ai ca să-ţi zic ce să mănânci! Ştiai că există asemănări între anumite alimente şi organele umane? Astfel, proprietăţile unui anumit aliment sunt indicate pentru a trata afecţiunile unui anumit organ.

Iată cele mai cunoscute asemănări dintre alimente şi organele umane:

Champignon - champignonCiupercile

Dacă vei tăia o ciupercă pe jumătate vei descoperi că seamănă cu o ureche umană.

La această asemănare se adaugă faptul că ciupercile sunt foarte bogate în vitamina D, care contribuie la îmbinătăţirea auzului.

De asemenea, vitamina D este esenţială şi pentru sănătatea oaselor noastre.

Strugurii

Un ciorchine de struguri seamănă cu forma inimii, iar boaba de strugure este asemănătoare cu celula de sânge. Poate că nu întâmplător, strugurii au rolul de a revitaliza inima şi vasele de sânge.

Ghimbirul

Forma ghimbirului te duce cu gândul la cea a stomacului uman. Ceea ce este şi mai interesant este faptul că ghimbirul este recunoscut pentru aportul pe care îl aduce digestiei.

Este un remediu natural pentru răul de mişcare, fiind utilizat de peste 2000 de ani în medicina tradiţională chinezească. Extractul de ghimbir reuşeşte să elimine senzaţia de vomă şi să calmeze durerea de stomac.

Morcovul morcovi

Dacă vei tăia un morcov în rondele vei observa că interiorul lui seamănă foarte bine cu ochiul uman.

În secţiunea transversală a morcovului vei observa o reţea de linii, care imită irisul şi pupila ochiului uman.

Faptul că prin consumul de morcovi îţi poţi menţine sănătatea ochilor nu mai este o noutate.

Astfel, datorită betacarotenului pe care îl conţin, morcovii au puterea de a micşora riscul de pierdere a vederii, pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă.

 

bananeBananele, alunele de pământ şi castraveţii conţin substanţe nutritive cu efect benefic asupra organelor sexuale masculine.

Astfel, consumul acestor alimente are o influenţă pozitivă asupra libidoului şi testiculelor.

Arginina, principalul component al renumitei Viagra, este extrasă din alunele de pământ.

 

076MCH

Roşia – Este o legumă bogat în licooen, o substanţă care reduce riscul bolilor de inimă şi previne cancerul. Dacă secţionăm o roşie vom observa că aceasta este formată din patru camere.

Acest aliment are o structură similară cu cea a inimii umane, fiind formată din patru camera, la fel ca organul uman.

nutsNucile – seamănă perfect cu un mic creier uman, subdivizat în emisfera dreapta şi emisfera stângă, creierul mare şi creierul mic, în timp ce cutele şi încreţiturile ei sunt similare neocortexului.

Întâmplător sau nu, nuca ajută la menţinerea sănătăţii creierului, asigurând organismului uman sursa zilnică de acizi graşi Omega 3.

Consumul permanent de nuci asigură menţinerea funcţiilor creierului, previne demenţa şi boala Alzheimer.

De asemenea, în urma unor studii efectuate pe şoareci la Universitatea Tufts din Boston s-a descoperit că nucile încetinesc procesul de îmbătrânire al creierului.

Fasolea boabe 

Nu-i aşa că forma boabelor de fasole este similară cu cea a rinichilor? Da, s-a dovedit că prin consumul de fasole contribuim la funcţionarea optimă a rinichilor. De asemenea, boabele de fasole conţin fibre solubile şi insolubile, proteine, vitamina B6, zinc, fier şi magneziu.

Avocado – Acest aliment are forma uterului uman şi chiar are capacitatea de a menţine sănătatea acestuia. De asemenea, fructul de avocado conţine acid folic care reduce riscul displaziei cervicale.

Maslinele – Au o formă asemănătoare cu ovarele umane şi participă la buna funcţionare a acestora. Studiile au arătat că vitaminele, mineralele şi grăsimile sănătoase care se găsesc în măsline reduc riscul apariţiei cancerului ovarian şi al One Whole Lemon and Leaf.celui la sân.

Citricele care au o înfăţişare asemănătoare cu glandele mamare ale femeii contribuie la sănătatea sănilor şi la o bună circulaţie limfatică la nivelul acestora.

Grepfruit-ul conţine limonoide, un grup de fitonutrienţi care contribuie la inhibarea celulelor canceroase de la nivelul sânilor.

Astfel, consumul regulat de citrice poate preveni cancerul mamar.

Cepele au o formă asemănătoare cu celulele corpului uman. legume de toamnaCercetările au arătat faptul că acestea au un efect puternic în curăţarea şi eliminarea toxinelor din celulele organismului uman.

Ceapa este un aliment care susţine imunitatea organismului, prin efectul detoxifiant pe care îl are, dar şi prin aportul bogat de vitamina C, vitamina B6, fier, biotina pe care îl aduce corpului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate