Alexandru Rafila, recomandări pentru prevenția infectării cu variola maimuțelor: „Utilizarea prezervativului sau chiar abstinența”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut câteva declarații referitoare la prevenția unei infectări cu virusul variolei maimuțelor. Acesta a recomandat folosirea prezervativului sau chiar abstinența în cazul relațiilor pasagere.

Cât despre cazurile de variola maimuțelor în România, ministrul a ținut să precizeze că românii nu au de ce să se îngrijoreze.

„Aș vrea să fac și eu o clarificare, pentru că eu am dat un interviu câtorva colegi apropo de acest subiect legat de variola maimuței. Am recomandat utilizarea prezervativului sau chiar abstinența în situația raporturilor sau a relațiilor cu persoane întâmplătoare, persoanele cunoscute. Nu se referă la o viață fără riscuri, deci cine își asumă astfel de riscuri…

Am dat o astfel de recomandare, evident, fiind vorba de o boală care se transmite printr-un contact apropiat, prelungit, prin intermediul secrețiilor. Calea de transmitere sexuală este una dintre cele importante la această boală și evitarea relațiilor cu persoane cunoscute în mod evident este o măsură de protecție individuală pe care putem să o luăm cu toții cei care suntem la risc sau persoane care sunt la risc pentru așa ceva', a declarat Rafila, informează Mediafax.

În prezent, sunt câteva cazuri la noi în țară, însă oficialul de la Sănătate a precizat că se vor lua măsuri similare celor care au fost pentru SARS-COV-2.

„Repet, este vară, sezon estival, sunt multe evenimente în toată țara în Europa și recomandarea aceasta de precauție în alegerea partenerilor cred că trebuie să rămână în vigoare', a mai spus Alexandru Rafila.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri