Alexandru Rafila aruncă ”bomba”. Câte cazuri de infectați cu COVID-19 sunt, de fapt, în fiecare zi, în România

În întreaga lume pandemia de coronavirus face victime din ce în ce mai multe. Într-o conferință de presă ce a avut loc joi, 14 octombrie 2020, Alexandru Rafila a declarat că între numărul diagnosticat de cazuri şi numărul persoanelor care au trecut prin boala COVID-19 există un raport de 1 la 10.

Așadar, realitatea este că la 4.000 de cazuri diagnosticate, în România se îmbolnăvesc 40.000 de oameni. Pentru că este vorba de o pandemie, acest lucru este o situație generală pentru întreg globul, scrie News.ro

„Absolut. Dar eu am spus un lucru, adică declaraţia trebuie să fie completă. Este o situaţie care se întâlneşte în toate ţările. Deci nu este o situaţie particulară pentru România.

Întotdeauna numărul de cazuri şi sunt studiile acelea de seroprevalenţă care arată ce proporţie de populaţie a trecut prin boală, arată că între numărul de cazuri diagnosticat şi numărul de persoane care au trecut prin boală există un raport de 1 la 10.

Deci înseamnă, dacă vreţi o ştire pe care să o daţi în acest moment, înseamnă că într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane', a afirmat Alexandru Rafila.

Tot în conferința de presă, Rafila a declarat că se va înscrie în PSD și va candida la alegerile parlamentare din partea partidului.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, vineri, 4.026 noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 din 30.325 de teste efectuate. Numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 172.516. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat şi 75 de decese, bilanţul fiind de 5.749. În prezent, 726 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro