Alertă alimentară la LIDL! Produs retras din cauza riscului de Salmonella

Alertă alimentară la Lidl! Un produs a fost retras de la vânzare din cauza unei posibile contaminări cu Salmonella. Clienții sunt rugați să nu consume produsul și îl pot returna în orice magazin Lidl, chiar și fără bon fiscal.

Este vorba despre produsul „Belbake Semințe de susan 200g , retras preventiv de Olimp Company SRL, începând cu data de 30 aprilie. Este vizat lotul 304-250641-1, cu termenul de valabilitate 6.02.2026.

'În cazul lotului vizat, nu se poate exclude prezența bacteriei Salmonella în produs. Salmonella poate declanșa boli gastrointestinale severe. La anumite grupuri de persoane (tineri, bătrâni, gravide, imunodeprimate) poate provoca simptome grave. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, producătorul Olimp Company și Lidl România au reacționat fără întârziere și au retras acest produs de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl, iar contravaloarea acestuia va fi restituită chiar și fără prezentarea bonului fiscal. Recomandăm clienților să ia notă de această rechemare și să nu consume produsul afectat', este anunțul ANSVSA.

Rechemarea vizează exclusiv produsul „Belbake Semințe de susan 200g cu termenul de valabilitate 6.02.2026. Nu sunt afectate alte produse vândute de Lidl România sau alte produse din gama Belbake.

Mai multe detalii, la telefon 0800.896.622 sau pe adresa de mail [email protected]

Ce este infecția cu Salmonella (salmoneloza)

Salmonella este unul dintre cei mai frecvenți întâlniți agenți patogeni alimentari. Salmonella este un anaerob facultativ Gram negativ, în formă de tijă, care aparține familiei Enterobacteriaceae. Salmonella și Campylobacter sunt cei mai frecvent izolați agenți patogeni de origine alimentară și se găsesc predominant în păsări de curte, ouă și produse lactate. Alte surse de hrană care sunt implicate în transmiterea Salmonella includ fructele și legumele proaspete.

Principalele căi de diseminare a agenților patogeni implică comerțul cu animale și produse alimentare de origine animală negătite. Procesul de sacrificare a animalelor de hrană în abatoare este considerat una dintre sursele importante de contaminare a organelor și a carcasei cu Salmonella.

Cauzele infecției cu Salmonella

Infecția cu Salmonella este cauzată de bacterii din genul Salmonella. Aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze ale intoxicațiilor alimentare la nivel mondial. Cauzele infecției cu Salmonella includ următoarele:

Consumul de alimente contaminate

  • Ouă crude sau insuficient gătite: Ouăle pot fi contaminate cu Salmonella atât pe coajă, cât și în interior.
  • Carne insuficient gătită: În special carnea de pui, dar și carnea de vită, porc și pește pot fi surse de Salmonella.
  • Lapte și produse lactate nepasteurizate: Bacteriile pot fi prezente în laptele crud și produsele derivate din acesta.
  • Fructe și legume contaminate: Acestea pot fi contaminate fie prin irigare cu apă contaminată, fie prin manipulare necorespunzătoare în timpul procesului de ambalare sau preparare.

Citește continuarea AICI. Care sunt simptomele infecției cu Salmonella

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Stiri