Ai pe mâini și brațe „pete de la ficat”? Află cum poți scăpa de ele

Petele maronii de pe brațe îți dau mari bătăi de cap? Mai sunt cunoscute sub numele de „pete de la ficat' sau „pete hepatice', dar n-au nicio legătură cu ficatul.

Aceste pete deranjante nu apar doar pe brațe, ci și pe față, creând un disconfort estetic și mai mare. Sunt numite „pete de la ficat' sau „pete hepatice', însă nu au nicio legătură cu vreo afecțiune a ficatului. Legătura este strict cromatică, știindu-se că persoanele care suferă de afecțiuni hepatice își schimbă culoarea pielii.

Cu toate acestea, un control dermatologic este necesar, pentru a fi sigură că vorbim doar despre niște pete maronii inofensive și nu de alte afecțiuni ale pielii.

De ce apar petele maronii?

Cea mai comună cauză a apariției acestor pete este expunerea pielii fără protecție, la soare. În același timp, se consideră că acestea își fac prezența odată cu vârsta, pentru că pielea nu se mai regenerează atât de repede și stochează această melanină în exces. Melanina este cea care dă culoarea pielii. Și, nu în ultimul rând, apariția petelor are legătură cu schimbările hormonale survenite după un episod stresant. Acesta este și motivul pentru care apare și în cazul femeilor gravide, care trec prin schimbări hormonale majore.

Ce e de făcut?

Din fericire, există soluții care să ajute la estomparea acestora. Dacă nu sunt numeroase, poți încerca cremele din farmacii fără rețetă, care exact asta fac. Estompează zonele în care au apărut. Trebuie însă multă răbdare, pot trece și câteva luni până la momentul în care vei vedea rezultate. Atenție, însă, că unele ingrediente pot provoca iritații.

De asemenea, redu expunerea solară sau folosește cu consecvență creme cu factor de protecție solară. Odată cu vârsta, aceste pete se vor înmulți, fără o protecție adecvată.

Pentru intervenții laser, vei discuta, bineînțeles, cu medicul specialist. În cazul anumitor intervenții e posibil să apară efecte secundare, de aceea părerea medicului este cea mai importantă.

Citește și: De ce am pete albe pe mâini?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro