Ai o firmă de food delivery? De ce să folosești pungi de hârtie în locul celor de plastic?
Industria de food delivery este în continuă creștere. Antreprenorii care activează în acest domeniu trebuie să ia o mulțime de decizii strategice pentru a rămâne competitivi, fiind foarte ușor să fii dat uitării atunci când calitatea mâncării scade sau atunci când micile detalii nu sunt așa cum trebuie, cum ar fi modul de ambalare. Nu doar caserolele și castroanele în care pui mâncarea sunt importante, ci și pungile în care sunt transportate.
În ultimii ani, tot mai multe afaceri încep să facă trecerea de la pungile de plastic la pungi hârtie. Care este motivul, dat fiind faptul că pungile de plastic sunt, cel puțin în teorie, mai rezistente?
1. Protecția mediului
Plasticul are nevoie de sute de ani pentru a se descompune, iar multe pungi de plastic ajung în oceane și alte ecosisteme, provocând daune majore. În schimb, pungile de hârtie sunt biodegradabile și reciclabile. Mulți consumatori devin din ce în ce mai conștienți de problemele legate de poluarea cu plastic și apreciază eforturile companiilor de a reduce acest impact, așadar, firmele de delivery care livrează în pungi de hârtie au mai multe de câștigat.
Când competiția este foarte mare, acest detaliu poate să facă diferența.
2. Aspectul
Pungile de hârtie oferă o oportunitate excelentă pentru branding. Spre deosebire de cele din plastic, pungile de hârtie pot fi personalizate ușor și arată mai elegant. O pungă de hârtie poate fi personalizată cu logo-ul firmei sau cu diverse mesaje și imagini. Poți păstra totul minimalist sau poți fi creativ, transformând fiecare livrare într-o oportunitate de promovare.
3. Conformarea cu reglementările
Legislația privind utilizarea plasticului devine tot mai restrictivă în multe țări. Uniunea Europeană a introdus mai multe directive pentru a limita utilizarea produselor din plastic de unică folosință, iar multe state membre deja au interzis sau au introdus taxe pentru utilizarea pungilor de plastic. Dacă afacerea ta se desfășoară într-o astfel de zonă, trecerea la pungi de hârtie poate fi o măsură proactivă pentru a evita eventualele penalități sau dificultăți în conformarea cu noile reglementări.
4. Costurile
Un argument care apare adesea este costul. Este adevărat, pungile de hârtie pot fi ușor mai scumpe decât cele de plastic, însă diferența de preț s-a redus considerabil în ultimii ani, iar dovadă este oferta celor de la Ecoprod.
De asemenea, pungile de hârtie sunt tot mai ușor de găsit, având în vedere cererea în creștere și producătorii care își adaptează ofertele pentru a răspunde nevoilor pieței.
5. Siguranța alimentară
Deși plasticul este considerat, în general, sigur pentru transportul alimentelor, pungile de hârtie vin cu avantaje suplimentare: nu acumulează bacterii sau substanțe chimice nocive și permite o mai bună aerisire pentru mâncare. În plus, hârtia poate fi tratată astfel încât să fie rezistentă la umiditate, păstrând mâncarea proaspătă și protejată pe durata transportului.
Trecerea de la pungile de plastic la cele de hârtie este, așadar, o decizie care poate avea un impact pozitiv asupra firmei tale de catering. Dacă vrei să fii competitiv, poate fi una dintre acele decizii pe care trebuie să le iei.