Ai fost înșelată? Uite cum îți poate afecta sănătatea acest moment delicat

ai fost înșelată? Uite cum îți poate afecta sănătatea acest moment delicat

Infidelitatea este greu de suportat și pe lângă faptul că produce un dezechilibru emoțional puternic, acest moment delicat poate ajunge să afecteze sănătatea persoanei trădate.

Cei care au trecut măcar o dată printr-o despărțire cauzată de infidelitatea partenerului știu că această situație poate provoca o suferință puternică și o dezamăgire profundă.

Ai fost înșelată? Uite cum îți poate afecta sănătatea acest moment delicat

A fi înșelat poate avea efecte negative în timp, dând naștere unor problemele de sănătate foarte serioase. Neliniștea, stresul, durerea sau furia sunt doar câteva dintre stările prin care o persoană înșelată trece după un astfel de moment. Despărțirea de persoana iubită poate duce la o creștere a nivelului de cortizol, numit și hormonul stresului, iar acest lucru poate afecta organismul.

Creșterea în greutate, acneea, problemele musculare, oboseala cronică, iritabilitatea, problemele de concentrare, tensiunea arterială crescută și durerile de cap sunt doar câteva dintre simptomele neplăcute care pot să apară atunci când există probleme în relația de cuplu, iar unul dintre parteneri a călcat strâmb, potrivit thesun.co.uk. Într-o astfel de situație, inclusiv sistemul imunitar poate avea de suferit, iar răcelile sau gripa pot să apară frecvent.

Eczemele, insomnia sau anxietatea se află și ele pe lista bolilor pe care cei care au fost înșelați le pot dezvolta în urma acestui episod neplăcut.

Ce poți face pentru a-ți proteja organismul?

Pentru a trece mai ușor peste durerea provocată de infidelitatea partenerului, persoanele aflate într-o astfel de situație nu trebuie să se neglijeze. Alimentația corespunzătoare și odihna sunt esențiale pentru a depăși perioada delicată. Mai mult decât atât, specialiștii recomandă ca până în momentul în care nu se simt complet vindecați, cei care au o astfel de problemă să evite asumarea unor noi responsabilități care necesită implicare din punct de vedere emoțional.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce să nu faci pe aplicațiile de dating dacă vrei să-ți găsești jumătatea

10 semne că o căsătorie nu va dura, pe care fotografii de nuntă știu să să le descifreze

Love and Marriage… Iată care sunt miturile despre iubire și căsătorie cel mai des întâlnite

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii