Ai avut Covid și ți-a fost afectată capacitatea respiratorie? Iată ce trebuie să faci:

Învață să respiri (din nou) cum respirai înainte de Covid. 

RestartiX Respirator este un Program gratuit dFizioterapie Asistată Online pentru îmbunătățirea capacității respiratorii pentru pacienții afectați de COVID-19 sau BPOC (Bronhopneumopatia obstructivă cronică), creat de Fizioterapeut Alexandru Ilie, Co-Fondator al Platformei de Educație și Prevenție în sănătate RestartiX.

“După cum știm cu toții situația actuală ne-a schimbat tututor modul de a trăi și de a ne raporta la ceea ce este important pentru fiecare dintre noi. Centrul de fizioterapie asistată online RestartiX a apărut tocmai datorită imposibilității de a mai putea merge la cabinetele de fizioterapie clasice, vrând astfel să fim mai aproape de oameni să îi ajutăm să își îmbunătățească sănătatea coloanei vertebrale chiar din confortul casei lor prin programe de fizioterapie asistate online. 

Vrem să fim mai aproape de toți cei care au trecut prin această perioadă fiind infectați cu Sars Cov2, și nu sunt puțini, aproape  800.000 de oameni infectați oficial și mulți alții care nu sunt încă testați, vrem ca acolo unde disfuncția respiratorie reprezintă un efect secundar post Covid, oamenii să reînvețe să respire așa cum respirau înainte de infectare.

Astfel am decis să creăm programul RestartiX Respirator Online, un program de 30 zile GRATUIT de îmbunătățire a sistemului respirator care să fie disponibil pentru toți cei care au fost afectați de acest virus!  

Kinetoterapia respiratorie este o metodă terapeutică bazată pe dovezi demonstrate științific, și susținute de specialiști în recuperare medicală, pneumologie și cardiologie. Programul RestartiX Respirator se adresează pacienţilor afectați de COVID-19, de alte afecțiuni bronhopulomare cu dispnee (greutate în respiraţie) sau simpla senzație de oboseală apărută după un efort minim.' – ALEXANDRU ILIE, Expert în Fizioterapie, Co-Fondator RestartiX

Acest program a fost dezvoltat pe baza tuturor dovezilor științifice ce au dovedit că o serie de exerciții specifice pot îmbunătății musculatura implicată în procesul respirator și astfel capacitatea respiratorie să fie îmbunătățită. 

Respirația este un proces ce implică peste 12 mușchi în mod direct care, odată cu instalarea unei afecțiuni pulmonare își scad capacitatea funcțională. Prin urmare Programul Respirator Online are ca scop să îmbunătățească capacitatea respiratorie antrenând musculatura implicată în procesul respirator. 

Printre beneficiile pe care le oferă gimnastica respiratorie regăsim câteva aspecte foarte importante pentru sănătatea organismului nostru:

Îmbunățește circulația sângelui în organism;

– Crește capacitatea de efort a organismului;

Reduce durerile de spate (lombare);

– Reduce stările de depresie;

Foto> 123rf

Citeste și>

Efectele ignorate ale kilogramelor în plus

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro