Afaceri de success cu bani europeni

Uncategorized

Te-ai gandit la un proiect cu care ai vrea sa iesi "in lume", dar nu esti convinsa de oportunitatea lui?

Iti vom arata in ce domenii s-au investit pana acum fondurile structurale si de coeziune, prin prezentarea a 10 proiecte de succes in alte tari europene.

10 proiecte europene de success
1. "Femeile in afaceri" – Germania si Austria
Acest program s-a desfasurat intre anii 1988-2000 si a avut ca scop integrarea femeilor din zona Bavaria-Salzburg in afaceri. Prin acest program, au aparut multe intreprinderi (mici si mijlocii) si au fost create numeroase locuri de munca. Bugetul necesar a fost de 295.400 euro, dintre care U.E a contribuit cu147.500 euro.

2. "Un muzeu cu bani europeni" – Bruxelles (Belgia)
Este vorba de Casa Autrique, construita in Bruxelles de catre Victor Horta (unul dintre cei mai celebri arhitecti ai stilului Art Nouveau). Casa a fost proiectata pentru prietenul arhitectului, Eugcne Autrique. Dupa ce a fost reabilitata cu ajutorul unor fonduri publice (inclusiv structurale), dar si al unor sponsori privati, ea a devenit muzeu si a fost deschisa pentru vizitare incepand cu anul 2004.

3. "Pusca transformata in carte" – Barcelona (Spania)
Este vorba despre doua cladiri, vechi baraci militare, care au fost reamenajate si transformate in cladiri unde, acum, se tin cursuri pentru studenti. Datorita banilor europeni proveniti din Fondul European de Dezvoltare Regionala, in cele doua cladiri invata in prezent peste 3.000 de studenti.

4. "Tarile vazute de pe bicicleta"- Olanda
Daca iti place sa evadezi in weekend cu bicicleta in natura, te va incanta acest proiect in valoare de 770.960 euro (385.480 contributie UE). Cei care s-au gandit la acest proiect au plecat de la ideea ca tot mai multa lume prefera bicicleta pentru iesirile in aer liber. Atuul acestui proiect a fost iesirea la Marea Nordului a celor sase state participante. Astfel, s-au unit autoritati, firme de turism, firme de transport si organizatii neguvernamentale din sase tari: Olanda, Danemarca, Norvegia, Marea Britanie si Suedia.
In 1998 a fost lansata "Calea Ciclista Transnationala", ca o ruta asfaltata continua, destinata exclusiv biciclistilor.

5. "Legendele si modernitatea Olimpului" – Grecia
Asa cum stii din presa sau ai vazut cu ochii tai, Grecia este una dintre minunatele tari in care iti poti petrece vacanta cu un buget nu foarte mare. Asta, datorita conditiilor de cazare si raportului calitate-pret convenabile pentru serviciile oferite.

Ceea ce s-ar putea ca tu sa nu stii este faptul ca nu a fost dintotdeauna asa. Litoralul grecesc a devenit ceea ce este azi datorita fondurilor europene, care au ajutat la modernizarea si reamenajarea hotelurilor. Chiar si vechile pensiuni (unele avand titlu de monument istoric) au fost modernizate, pastrandu-se totusi vechea linie arhitectonica.

Costurile totale ale acestui proiect au fost de 175.596.000 euro, dintre care 32.998.000 euro FEDR. Un alt proiect demarat in Grecia vizeaza capitala Atena si monumentele sale istorice. Se urmareste ca toate acestea sa fie incluse in interiorul orasului, ca intr-un fel de parc. Finantarea este de 75% din fonduri europene, iar cofinantarea se face de catre Ministerul Culturii din Grecia.

6. "Expresul polar" – Finlanda
In derularea acestei actiuni (finalizata in anul 2006), s-a avut in vedere modernizarea caii ferate dintre Helsinki si Sankt Petersburg.
Daca in 1992 numarul celor care calatoreau pe aceasta ruta abia atingea 93.000 de persoane, in anul 2010 se estimeaza ca numarul acestora va ajunge la 4,3 milioane. Costurile totale in acest caz au fost de 1.805.262 euro, iar contributia UE a fost de 334.308 euro.

7. "Un calculator in fiecare casa" – basilicata (Italia)
Intrucat accesul la internet al celor din zona Basilicata (sudul Italiei) era limitat – in raport cu restul tarii – s-a trecut la acordarea de sprijin financiar celor care doreau sa cumpere un calculator si, mai ales, celor care solicitau conectare la internet. Solicitantul unui calculator primea 80% din valoare, dupa ce aparatul era achizitionat.

Restul de 20% i se acorda dupa un an de zile de cand solicitantul se inregistra la o unitate cu servicii de internet. Alte avantaje obtinute de catre solicitanti au fost: diferite subventii, cursuri de calculator gratuite, adrese de e-mail gratuite si 120 de ore pe an de acces gratuit la internet.
Cost proiect: 39,95 milioane euro, dintre care UE: 15,90 milioane.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din