Afacere cu venin de albine

„Nu aş putea să spun că am ales acest domeniu, ci mai mult că viaţa m-a purtat în direcţia asta. Stupăritul a fost o pasiune moştenită de la bunicul şi continuată ca cercetător al efectelor terapeutice pe care le-am văzut cu propriii ochi, când tatal meu, grav bolnav, a urmat acest tip de tratamente, pentru ca apoi, să am curajul să încep o afacere de familie dedicată unei exclusivităţi personale: cosmeticele din venin de albine.

Veninul este cel mai puternic produs apicol şi este obţinut de apicultori printr-o stimulare cu microcurenţi a albinelor, care nu le face nici un rau, dar le determină să îţi descarce sacul cu venin. Recoltarea este însă foarte dificilă, un gram de venin obţinându-se de la 10.000 de albine.

 Brevet pentru cosmetice din venin

Treaba delicată, migăloasă şi obositoare, în care te alegi de fiecare dată cu mâinile umflate de înţepaturi, dar… merită.

Veninul de albine este, o spun fără reţinere, produsul meu de suflet, pe care îl recoltez şi îl studiez din 2004, şi după ce am creat un gel şi un spray terapeutic cu acesta, acum am reuşit să testez şi să definitivez, împreună cu o companie germană, o gamă exclusivă, specială, de cosmetice cu venin de albine.

La începuturi treceam apicultura la capitolul hobby-uri, dar acum sunt fericită că nu a rămas doar o pasiune, ci a devenit realizarea vieţii mele, în ciuda faptului că nu prea mai am timp liber… pentru alte pasiuni.

Dar de ani întregi de când lucrez cu veninul de albine, m-am obiţnuit. Şi cu lucrul în stupină şi cu serile în care cad frântă şi cu munca de laborator…

De fapt, cred că sunt un om împlinit, simt că aici îmi este locul şi nu doar pentru că muncesc făcând ceea ce îmi place, nu, ci pentru că tot timpul meu este un amestec de pasiune, cercetare, iubire şi căutare a noului”

Autor: Adrian Cîlţan

Foto: Arhivă personală
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate