Adriana Trandafir: „Am urcat in trenul tineretii“

Adriana Trandafir: „Am urcat in trenul tineretii“

Adriana TrandafirDaca ai avut curiozitatea sa vezi cateva dintre spectacolele jucate in „Laptaria lui Enache“ sau pe terasa „La Motoare“, cu siguranta ai fost impresionata de energia si forta cu care actrita Adriana Trandafir isi interpreteaza rolurile.

Nu exista un „ingredient“ secret care sa o ajute sa intre atat de bine in pielea personajelor sale, ci doar o lectie primita de la profesoara ei, Leopoldina Balanuta: „Marele nostru critic este si va ramane publicul“.

Fiecare rol pe care il joaca inseamna, „in aceeasi masura, nopti de nesomn, multa truda si nisip in dinti, indoieli si asteptari, lacrimi si renuntari, dar si aplauze, premii si multe bucurii. In fiecare dintre ele am pus o parte din sufletul si crezul meu artistic“, povesteste Adriana, explicandu-mi cat de greu ii vine sa-si clasifice, in „dragi“ sau „si mai dragi“, rolurile pe care le-a interpretat pana acum.

„Pentru mine, rolurile adunate in decursul anilor sunt ca si copiii mei. Ii iubesc in egala masura. Atunci cand porti in pantec un copil, te rogi la Dumnezeu sa fie perfect, sa fie cel mai special copil din lume, iar daca el iese altfel, il adori neconditionat si-l crezi unic“.

Adriana TrandafirDe mai bine de trei ani, Adriana Trandafir a renuntat la colaborarea cu Teatrul Odeon si s-a concentrat asupra spectacolelor produse de Compania de Teatru „D’AYA“, unde este si director artistic: „Un spectacol de teatru“, dupa Aureliu Manea, „Scaunele“, de Eugen Ionesco, „Hell“, de Lelita Pille, „Dragostea dureaza trei ani“, de Frédéric Beigbeder, si premiera stagiunii, „Iarta-ma! Ajuta-ma!“, dupa romanul aceluiasi scriitor francez.

„Cand, impreuna cu Chris (n.r. regizoarea Chris Simion, presedintele companiei), am initiat acest proiect, multi au fost sceptici. Dar iata ca, in doar trei ani, am facut un vad bun de teatru.

Este un teatru pentru un public nonconformist si dezinhibat, dar avem spectatori si din randul celor care au fost obisnuiti sa mearga la teatre de repertoriu unde sunt doar privitori, nu si actori. Jucam si in aer liber, la o ora accesibila si pentru cei foarte ocupati“.

Are parteneri din noua generatie de actori, alaturi de care se simte in elementul sau. „Este mare lucru sa faci ceea ce-ti place si, mai ales, sa incerci sa nu ai ani in viata, ci viata in ani. Este foarte important. Aici suntem o familie, parteneri egali pe scena, dar si la montarea spectacolelor, la caratul recuzitei, ne autogospodarim si suntem fericiti impreuna“.
Dragostea dureaza trei ani
Unul dintre cele mai populare spectacole in care joaca este „Dragostea dureaza trei ani“, in care il are ca partener pe Cristi Iacob. „Acest spectacol ne-a surprins si pe noi, pentru ca il jucam de fiecare data cu casa inchisa si cu liste de asteptare la bilete, de trei ani.

L-am jucat saptamanal in ‹‹Laptaria lui Enache›› si am avut bucuria sa constatam ca, desi este meci, duminica sau ora atipica pentru teatru, salile au fost pline. Jucam de fiecare data cu parteneri noi, pentru ca publicul face parte din spectacol, interactivitatea este la ea acasa“, povesteste Adriana.

Printre spectacole si timpul petrecut alaturi de cei doi copii ai sai, Maria Speranta, de noua ani, si Stefan, de 18 ani, Adriana Trandafir se implica intr-un nou proiect, de data aceasta cinematografic: „De curand am obtinut un rol principal intr-un film care se numeste ‹‹Europolis››. Lucrez cu o echipa tanara, sub bagheta regizorului Corneliu Gheorghita. Asadar, sa fiu sanatoasa, ca de munca nu ma plang!“.

 

Text: Catalina Ioancea; Foto: arhiva personala.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete