Adrian Marinescu, dezvăluiri despre tratamentul Omicron: „Trebuie început de la…”

Sunt încă multe lucruri despre care nu știm în ceea ce privește varianta Omicron, dar există un lucru despre care putem fi destul de siguri: mulți oameni din întreaga lume s-au îmbolnăvit deja.

În ceea ce privește tratamentul pe care ar trebui să-l urmeze pacienții infectați, doctorul Adrian Marinescu a mărturisit că acesta poate fi diferit în funcție de simptomele apărute și este foarte important ca aceștia să anunțe specialiștii pentru a primi medicația corespunzătoare.

„Dacă nu există factori de risc și am o formă ușoară, este suficient tratamentul simptomatic. Fac febră, iau antitermic. Tratamentul trebuie început de la primele simptome. În situația în care vorbim de formele medii și cele severe, vorbim de tratamentul administrat în spital. Și aici sunt mai multe variante.

Este Remdesivirul, sunt anticorpii monoclononali și discutăm aici de varianta anti-spike. Sunt și alte tipuri de anticorpi monoclonali care sunt pentru diverse forme. Dar este important de discutat aici ce facem în varianta prespital. Administrarea tratamentului trebuie făcută cât mai repede în raport cu debutul bolii', a declarat Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș din Capitală, la Antena 3.

Medicamentele antivirale pentru tratamentul Omicron care sunt în spitalele românești, însă nu și în farmacii, sunt Remdesivir, Favipiravir, Tocilizumab.

„Avem Remdesivirul, care este pentru forme medii, mai ales pentru persoanele vulnerabile, avem Favipiravirul pe care îl dăm și acasă și l-am dat în toată acestă perioadă, am avut la un moment dat și Arbidol, avem Tocilizumab, avem Anakinra care este similară, avem și anticorpii monoclonali anti-spike.

Deocamdată, antivirale nu avem în circuitul deschis, în farmacie. Chiar dacă pacientul era trimis acasă, pentru monitorizare la medicul de familie, primea tratamentul antiviral de la spital. Acesta deocamdată nu există în farmaciile cu circuit deschis. Să sperăm că acest lucru se va întâmpla. Este important ca ele să existe înainte de a ajunge la spital. Adică medicul de familie să aibă la îndemână aceste variante', a mai precizat doctorul Marinescu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri