Administrația pentru Alimente și Medicamente limitează utilizarea unuia dintre vaccinurile disponibile împotriva COVID-19

Administrația pentru Alimente și Medicamente a declarat joi că, după cercetări actualizate, riscul scăzut de tromboză cu sindrom de trombocitopenie „justifică' limitarea utilizării vaccinului Johnson & Johnson împotriva Covid-19.

Într-o declarație publicată joi, agenția guvernamentală de sănătate a declarat că limitează „utilizarea autorizată a vaccinului Janssen COVID-19', altfel cunoscut sub numele de vaccin Johnson & Johnson, la cei de 18 ani sau peste care nu au acces la alte vaccinuri aprobate sau pentru cei „care aleg să primească vaccinul Janssen COVID-19 pentru că altfel nu ar primi' un vaccin deloc.

Raționamentul FDA s-a datorat „analizei, evaluării și investigației actualizate a cazurilor raportate', despre care se spune că „justifică limitarea utilizării autorizate a vaccinului' din cauza riscului de tromboză cu sindromul trombocitopeniei.

Agenția a explicat că tromboza cu sindrom de trombocitopenie sau TTS este un sindrom de „cheaguri de sânge rare și care pot pune viața în pericol în combinație cu niveluri scăzute de trombocite' care pot prezenta un debut al simptomelor la aproximativ una până la două săptămâni după administrarea vaccinului Johnson & Johnson.

FDA a mai stipulat că „beneficiile cunoscute și potențiale ale vaccinului Janssen sau J&J pentru prevenirea COVID-19 depășesc riscurile cunoscute și potențiale' ale vaccinului, dar totuși își actualizează materialele pentru a reflecta aceste riscuri.

„Recunoaștem că vaccinul Janssen COVID-19 are încă un rol în răspunsul actual la pandemie din Statele Unite și în întreaga comunitate globală. Acțiunea noastră reflectă analiza noastră actualizată a riscului de TTS după administrarea acestui vaccin și limitează utilizarea vaccinul pentru anumite persoane”, a declarat Peter Marks, MD, Ph.D., director al Centrului FDA pentru Evaluare și Cercetare Biologică, potrivit People.

„Acțiunea de astăzi demonstrează puterea sistemelor noastre de supraveghere a siguranței și angajamentul nostru de a ne asigura că știința și datele ne ghidează deciziile. Am monitorizat îndeaproape vaccinul Janssen COVID-19 și apariția TTS după administrarea sa', a continuat el, adăugând că „Agenția va continua să monitorizeze siguranța vaccinului Janssen COVID-19 și a tuturor celorlalte vaccinuri și, așa cum a fost cazul pe tot parcursul pandemiei, va evalua temeinic noile informații de siguranță.'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri