Adevăruri neștiute despre viața clarvăzătoarei Baba Vanga: „50 de ani din viaţă i-au fost furaţi de cei care îi exploatau puterile”

Previziunile date de Baba Vanga au cutremurat întreaga planetă, de-a lungul anilor. Unele dintre ele chiar s-au adeverit, însă altele au stârnit multe semne de întrebare. Astfel, și oamenii de știință au început să-și pună întrebări în privința prezicerilor Babei Vanga.

O cercetătoare de la Academia de Ştiinţe din Bulgaria, pe nume Galia Valtchinoval a studiat atât viața, cât și previziunile celebrei clarvătoare Baba Vanga. Cercetătoarea a redactat un articol intitulat „Vanga o Preoteasa bulgară din Delphi: idei şi practică din Antichitate până în timpul Bulgariei Socialiste', în care susține teza cultului ideologic al Babei Vanga.

Cine este, de fapt, Baba Vanga?

Celebra clarvăzătoare care a stârnit fiori prin toată lumea este o vizionară din Bulgaria, care a dat o mulțime de preziceri care au devenit realitate, odată cu trecerea timpului. Baba Vanga a fost poreclită „Nostradamus din Balcani' și se spune despre ea că a avut puteri paranormale și putea să citească viitorul. Legenda spune că și-a pierdut vederea încă din copilărie, în urma unei furtuni, după ce a fost „luată de un vârtej de vânt'. Cu toate acestea, ea a lucrat și a avut grijă de frații ei, chiar dacă nu mai era un om normal.

În anul 1940, moartea tatălui ei, care fusese un activist pro-bulgar al Organizaţiei Revoluţionare din Macedonia, renegat de puterea sârbească, a găsit-o pe tânăra Vanga în faţă unor mari greutăţi, scrie stirileprotv.ro. Pe atunci, ea și frații ei nu mai aveau niciun mijloc de subzistenţă, iar situaţia economică din aceea perioada era cumplită, ba chiar a trăit și într-o criză de foamete. Povestea spune că acesta a fost momentul în care Vanga şi-a descoperit puterile supranaturale.

Vanga a prezis pentru prima dată că vor intra trupele naziste în Iugoslavia, pe data de 6 aprilie 1941. Ea a povestit, pe atunci, că a văzut un cavaler luminos, care s-a îndreptat către ea şi i-a transmis un mesaj referitor la situaţia războiului. A continuat să primească mesaje supranaturale şi a început să aibă viziuni cu bărbaţii care se aflau pe front. Astfel, clarvăzătoarea putea prezice cine are să-şi piardă viaţă în război şi care dintre ei se vor întoarce la familiile lor, chiar dacă rudele își pierduseră speranța în privința revenirii lor.

După acest moment, Vanga a câștigat încrederea oamenilor din jur și din ce în ce mai mulți curioși o întrebau cum va evolua viața lor în viitor. Prezicătoarea s-a căsătorit, în anul 1942, şi, cum spune tradiţia, şi-a urmat soţul în zona Petric, situat la 50 de kilometri de oraşul sau natal. Acest loc a început să aibă o simbolistică aparte, iar ulterior i-a adus faima.

Baba Vanga a fost supranumită „Vizionara din Petric'

Petric era de fapt un sat situat la intersecția a trei frontiere și anume: Grecia, Bulgaria şi fosta-Iugoslavie. Astăzi, satul este înscris în spaţiul Republicii Macedonia. Istoria acestui loc a fost exploatată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi de-a lungul Războiului Rece. Puțini știu că satul Petric era considerat ca fiind graniţa celor trei lumi: lumea capitalistă, reprezentată de Grecia, lumea comunistă, reliefată de Bulgaria şi Lumea a Treia identificată cu Iugoslavia sub dominaţia lui Tito. Intersecţia acestor lumi a creat un melanj social, religios şi cultural, pe care cercetătoarea bulgară l-a numit: „un loc de naştere istoric', potrivit sursei citate. Această zonă a fost supusă mereu tentativelor de exacerbare a luptelor pentru afirmarea identităţii, amplificate de tensiunile inter-etnice şi religioase. Astfel, a luat naștere povestea  „Vizionarei din Petric'.

Cercetătoarea Galia Valtchinoval a explicat faptul că 50 de ani din viaţa Babei Vanga i-au fost furaţi chiar de cei care îi exploatau puterile. Vanga era cunoascută ca un medium, o clarvăzătoare, care știa ce este telepatia, avea puteri extrasenzoriale şi era capabilă să exprime profeţii. Oamenii îi asociau puterile cu vindecările medicale, alţii o considerau ca o binecuvântare religioasă.

În perioada 1967-1973, Baba Vanga a făcut preziceri care erau mai puţin axate pe elucidarea unor morţi violente sau suspecte. Moartea a devenit, însă, elementul central al calităţilor sale. Oamenii erau din ce în ce mai fascinaţi şi veneau foarte des la ea să afle detalii despre situaţia celor dragi lor. Mai mult, martorii suţin că Vanga intra într-o transă atunci când făcea dezvăluirile. Ea parcă se „transforma' cu totul, atunci când intra în legătură cu spiritele și vorbea cu „o voce ciudată, care nu era a ei.'

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Ultima profeție dată de Baba Vanga este de-a dreptul tulburătoare: „Viața va fi imposibilă aici'

Baba Vanga, o nouă profeție terifiantă: „În 2017, începe marele război. Vor muri mulți oameni!'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate