Adevărul despre un gest aparent banal – Un bebeluș de 14 zile a murit după ce a fost sărutat

Majoritatea părinților au obiceiul de a-și pupa copiii pe buze, însă specialiştii atrag atenţia asupra acestei manifestări a afecţiunii părinteşti.

Medicii susțin că acel sărut banal pe buze nu este deloc un gest sigur și sănătos, deoarece putem să-i transmitem copilului o infecție.

Din păcate, asta s-a întâmplat și în cazul micuței Kiara, în vârstă de 14 zile.

Bebelușul lui Kelly și al logodnicului acesteia, Thomas, din Marea Britanie, a murit la doar două săptămâni de la naștere. Și totul din cauza unui sărut.

Încă din a zecea zi de viață, micuța Kiara se simțea rău și pierdea în greutate.

Medicii au reușit să-i pună un diagnostic neașteptat – virusul herpes simplex – şi imediat a fost pusă în comă indusă. Probabil, bebelușul a contactat virusul printr-un simplu sărut.

Infecția din corpul micuței a blocat rinichii, iar după doar câteva zile, părinţii au fost nevoiți să o deconecteze de la aparate.

Kelly Inneson, mama îndoliată a transmis un mesaj de atenționare către toate mamele din lume

„Doctorii ne-au spus că micuța Kiara a contractat virusul, cel mai probabil, de la cineva care a sărutat-o. Eram întotdeauna atât de atentă, nu am lăsat pe nimeni să se apropie de ea, dacă nu se spăla pe mâini sau mi se părea că e ceva dubios'.

„Am trecut peste fiecare detaliu din ceea ce s-a întâmplat, disperată să găseasc un răspuns cu privire la ce s-a întâmplat, dar nu cred că o să aflu vreodată, asta mă ucide. În ccele mai rele coșmaruri ale mele nu mi-am imaginat că un sărut îmi poate ucide copilul și nu vreau ca alți părinți să treacă prin asta', a spus Kelly, potrivit Daily Mail.

 

Iulia Sandu

Foto:123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate