Adevarata generozitate

Uncategorized

Bucuria de a-i ajuta pe cei aflati in nevoie este un sentiment care n-ar trebui sa ne insoteasca doar de Craciun ori de Pasti. Oamenii cu adevarat buni sunt tot timpul generosi fata de cei defavorizati de soarta.

NIMIC NU E PREA PUTIN
Revenita in tara de dorul acesteia si pentru a-si recupera mostenirea de pe urma bunicului ei, Marie Rose Mociornita s-a dedicat activitatii de caritate.

 

Indurerata de starea spitalelor si a sistemului sanitar din Romania, Marie Rose Mociornita a decis sa se implice in dezvoltarea ingrijirii paleative pentru bolnavi in stadiul terminal. Fara sa fi obtinut partea care i se cuvenea din mostenirea bunicului ei, deci fara sa fie deosebit de avuta, ea a sprijinit Hospice-ul Casa Sperantei din Brasov, iar acum s-a dedicat unei institutii similare din Bucuresti, Mobilmed. "Daca spitalele sunt atat de deprimante, daca personalul care lucreaza acolo s-a impietrit, nu putem sa ne resemnam, ci trebuie sa ne implicam in crearea unor institutii noi, curate si bune. Nu putem sa asteptam la nesfarsit ajutoare din afara! Deocamdata, Mobilmed functioneaza cu chirie in sediul Societatii Gerom, in cartierul Rahova, insa un domn din Germania ne-a promis ca ne va construi un sediu pentru un centru de zi, in cazul in care obtinem un teren.

E prea greu sa deschizi si sa intretii o clinica de genul celei de la Brasov, mult mai eficient fiind un centru de zi, cu medici care sa se deplaseze la domiciliul celor bolnavi. Sigur ca este nevoie de sume mari de bani si de un teren pentru construirea unui centru de zi, dar orice contributie este binevenita: 50.000 lei de la mine se aduna cu 50.000 lei de la tine si pot insemna ceva.
Orice ajutor e bun: de la cateva paini, pana la bonuri de benzina sau la tonerul pentru calculator. O picatura se poate uni cu alta si cu alta si pot forma un ocean. Nu trebuie sa fii neaparat bun sau avut ca sa faci bine; poti sa faci bine doar din egoism, pentru binele tau. Este foarte placut sa-ti spui dupa aceea: "Cutare lucru s-a facut si prin contributia mea". Daca vrei sa sprijini si tu Centrul Mobilmed, suna la 423.28.40 sau scrie pe adresa mobilmed@power.ro.

VIATA MERGE INAINTE
Au fost cineva la viata lor: doctori, profesori, cercetatori. Astazi, sunt pensionari care sufera de singuratate si de saracie. Compania Beaufour IPSEN, in colaborare cu Agentia de relatii publice BDR Associates, a oferit unui grup de intelectuali iesiti la pensie posibilitatea de a se intalni lunar si de a vedea locuri frumoase sau inedite: au mers la teatru, la un club de dans, la Clubul de Golf "Lac de verde", au experimentat karaoke, au fost bunici pentru o zi, atunci cand au fost la un centru de plasament… La incheierea programului, au luat masa si, mai ales, au dansat in saloanele de la Crowne Plaza. "Imi pare rau ca acum a fost ultima intalnire“, spune Georgeta Holdevici, fost functionar la Academia Militara. "Suntem bucurosi ca am mai iesit sa vedem lumea. Ne mai inveselim, pentru ca suntem tare necajiti.

Mi-am facut prieteni cu care sper sa ma mai intalnesc.", adauga ea.
Iar ing. Ion Danciu s-a gandit sa continue sa se mai intalneasca si de aceea a organizat un Club al Venerabililor, "unde le invitam sa fie membre de onoare pe doamnele Carmen Obrocea, de la Beaufour Ipsen, si Petruta Petcu, de la BDR Associates, care au fost sufletul acestor intalniri." Emotionata, Carmen Obrocea a spus ca ii pare la fel de rau ca dumnealor ca nu se mai vad lunar. "Ma bucur ca s-au simtit bine, ca au legat noi prietenii", spune ea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din