Adela Popescu, despre traumele provocate de părinți în copilărie: „Neîmplinirea pe care o simt în viață de adult e din cauza lor”

Adela Popescu este una dintre cele mai apreciate vedete din România. Aceasta a reușit să intre la inima românilor datorită caracterului său volubil, transparent și nu în ultimul rând, al simțului umorului.

Adela Popescu a devenit cunoscută publicului românesc odată cu participarea sa în numeroase proiecte de televiziune. Ea a cochetat și cu actoria, și cu muzica, iar de câțiva ani buni este gazda emisiunii „Vorbește lumea' de la Pro TV.

Dincolo de carieră, ea formează o frumoasă familie alături de Radu Vâlcan și cei trei copilași ai lor. De când a devenit mamă, sufletul său este încercat de numeroase întrebări legate de parentingul de pe vremuri și ceea ce se face acum.

Frumoasa soție a lui Radu Vâlcan le-a arătat fanilor săi de pe rețelele de socializare de-a lungul timpului ce familie frumoasă și unită are. Cu toate acestea, vedeta de la Pro TV nu s-a putut abține și a făcut o postare legată de relația părinte-copil și traumele cauzate de părinți în copilărie.

„Mă tot întreb ce-o fi în sufletul părinților ai căror copii afirmă că au traume din copilărie. Că nu s-au simțit iubiți, apreciați, văzuți. Și că neîmplinirea pe care o simt în viață de adult e din cauza lor. A părinților. Încerc să îmi imaginez o mama de 60 de ani, pe un fotoliu din sufrageria de la etajul 4, citind pe Facebook postarea copilului despre asta. Ce simte ea? Neagă? Se revoltă? Își cere scuze? Plânge? M-am trezit gândindu-mă la asta, probabil și pentru că, mai nou, mă simt mai mult mama decât fiica', și-a început Adela Popescu postarea.

Aceasta a continuat cu un exemplu proaspăt din viața ei. Fiul cel mare, Alexandru, i-a spus că este o mamă rea pentru că a greșit culoarea costumului personajului său preferat.

„Și pentru că zilele trecute Alexandru mi-a spus cu multă ușurință că sunt cea mai rea mama din lume. Pentru că l-am desenat pe Spider-Man cu vișiniu, nu cu roșu. Nu m-a mișcat prea tare, dar asta și pentru că simt că am suficient timp să „repar' tot ce îmi pare că nu am făcut bine până în acel moment. Dar, când ai 60 de ani, ce simți? Mai ales când știi că ai făcut atât cât ai putut, știut, priceput. Că ai făcut atât…cât părinții tăi au putut, știut, priceput…cu tine', s-a mai întrebat vedeta pe rețelele de socializare.

Reacțiile fanilor nu au întârziat să apară și au lăsat o mulțime de mesaje în secțiunea de comentarii.

„Da, părinții noștri au făcut atât cât au putut, știut, Așa cum au făcut și părinții lor cu ei… și șirul acesta vicios poate continua retrovers in timp la nesfârșit. Sunt mulți cei care nu ar recunoaște nici picați cu ceară, Sunt mulți cei care au puterea să ceară iertare, indiferent de procentul de vinovăție. Tatăl meu nu mai e, nu știu ce mi-ar fi spus dacă am fi avut această discuție… Dar mama ne-a spus, mie și surorii mele, Că e conștientă că unele lucruri nu a știut să le facă altfel. Și o cred. Pentru mine a fost cât un „Imi cer iertare'.

Important mi se pare ca eu și soțul meu, să avem, la 60 de ani, cât mai puține motive să le cerem iertare copiilor noștri. (…) Eu am 51 de ani și în copilărie primeam bătaie de multe ori de la mama de multe ori fără motiv, dar când am ajuns adultă nu am fost nici frustrată, nici depresivă, nici cu probleme de comportament. Știam că atât pot părinții, atâta informație au avut, așa erau vremurile. Nu am dat vina pe nimeni, am fost și sunt un om fericit și mi-am făcut viața frumoasă!! Asta cred că depinde și de om cum e construit că dacă te plângi tot timpul că ai frustrări din copilărie nu vei face nimic toată viața!!! (…)', sunt câteva dintre mesajele primite de Adela Popescu la postarea sa.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete