Adela Mărculescu lansează cartea „Tot ce mi-am dorit” la TNB

Adela Mărculescu lansează cartea „Tot ce mi-am dorit' la TNBDupă mai bine de 60 de ani de carieră, actrița Adela Mărculescu vine în fața publicului cu o carte de povești și amintiri, „Adela – Tot ce mi-am dorit', un volum care va fi lansat sâmbătă, 10 iunie 2023, de la ora 11.00, în foaier Tapiserie Sala „Ion Caramitru' a Teatrului Național din București.

Marea actriță, acum în vârstă de 84 de ani, va fi însoțită în acest demers de numeroase personalități ale vieții culturale, de la ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, la scriitorul Dinu Săraru, fost director al Teatrului Național și autor al prefeței cărții, dar și actori ai TNB, printre care Marius Bodochi (Director Artistic al teatrului) și Dan Puric, sau regizorul Puiu Șerban și actorul și regizorul Dan Tudor, alături de numeroși alți colegi de scenă.

Despre Adela Mărculescu s-au spus multe de-a lungul timpului, iar regizoarea Alice Barb a sintetizat perfect în câteva fraze complexa personalitate a marii actrițe: „O femeie talentată, frumoasă, entuziastă, generoasă şi mai ales tânără, mereu tânără. O femeie elegantă, cu o voce superbă şi o dicţie impecabilă care te poate face să plângi şi să râzi în acelaşi spectacol, demonstrând că este o profesionistă a emoţiei. O femeie care a traversat epocile şi modele cu graţie şi eleganţă, devenind o constantă a Teatrului Naţional. O actriţă minunată şi un om rar. Iată de ce orice aş scrie despre Adela nu se poate încheia decât cu acelaşi cuvânt: Admirație'.

Cartea „Adela – Tot ce mi-am dorit' este scrisă de Ion Moldovan și publicată de Editura Ecou Transilvan din Cluj Napoca. Cu prilejul lansării de sâmbătă, 10 iunie 2023, actrița Adela Mărculescu va susține și o sesiune de autografe în foaierul Sălii „Ion Caramitru'. Intrarea este liberă.

Foto: Florin Ghioca / TNB

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial