Ada Solomon și Corneliu Porumboiu, acuzați de fraude fiscale

Lumea cinematografiei românești este în prim-plan în aceste zile. Două nume importante din industria cinematografică, producătoarea Ada Solomon și cunoscutul regizor Corneliu Porumboiu sunt acuzați de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) pentru fraude fiscale.

Mai exact, Ada Solomon și Corneliu Porumboiu (cunoscut pentru filmele A fost sau n-a fost?, Polițist, adjectiv, La Gomera) sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani, conform unor surse judiciare, citate de www.g4media.ro.

Cei doi au calitatea de suspecți într-un dosar în care sunt implicate 100 de persoane fizice și juridice, printre care și alți regizori și producători de film. Faptele de care cei doi sunt acuzați ar fi avut loc în perioada 2013-2015. Mai exact, acestea au legătură cu finanțări obținute de mai multe case de filme precum Pro Cinema și Castel Film, de la Centrul Național al Cinematografiei. Conform procurorilor DIICOT, precizează sursa menționată, persoanele și firmele implicate apelau la firme fantomă pentru a-și reduce TVA-ul și impozitul pe profit.

Ada Solomon, suspectă că ar fi eliberat facturi false

În cazul Adei Solomon, se pare că sunt suspecte două facturi, una de 2000 de lei și una de 200 lei.

În comunicatul emis de DIICOT se explică: „În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2013-2015, mai multe societăți comerciale au înregistrat în contabilitate și au declarat fiscal mai multe achiziții de servicii și bunuri de la societăți comerciale ce aveau comportament specific societăților fantomă (nu funcționau la sediile sau punctele de lucru declarate, nu au putut fi identificați administratorii acestora, aceleași persoane aveau diferite calități în cadrul societăților, nu au depus sau au depus doar în parte declarațiile fiscale, aveau asociați persoane cetățeni străini ce nu au putut fi identificați pe teritoriul României, etc).'

Pe întreg parcursul procesului, cei implicați beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Citește și: Mihai Bendeac, ofertat de PRO TV

Foto: Libertatea

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri