Activități fizice pe care le poți desfășura odată cu venirea primăverii

Primăvara este o perioadă specială în care natura revine la viață. Aceste momente ale anului au un impact pozitiv asupra persoanelor – de îndată ce termometrele încep să indice temperaturi de peste zero grade, mulți oameni decid să petreacă din ce în ce mai mult timp în aer liber. Primăvara este un moment bun pentru a începe să faci mișcare sau pentru a reveni la activitatea fizică. Ce activități sunt cel mai des alese primăvara?

Mișcare în perioada primăverii – Ce activități poți face?

Ciclismul este unul dintre cele mai populare sporturi, fiind potrivit pentru aproape toată lumea. Odată cu venirea primăverii, poți observa din ce în ce mai mulți oameni care, în timpul liber, merg în excursii cu bicicleta sau folosesc acest mijloc de transport pentru a se deplasa prin orașul aglomerat. Iar pentru persoanele care nu preferă variantele convenționale, cei de la Altex au o gamă largă de biciclete electrice din care poți alege și cu ajutorul cărora vei putea începe să faci puțină mișcare. Beneficiile acestui tip de activitate fizică sunt multe, dintre care:

  • întărirea forței și rezistenței mușchilor picioarelor, brațelor sau abdomenului, ceea ce duce la susținerea procesului de reducere a grăsimii corporale (arderea kilocaloriilor în timpul efortului);
  • îmbunătățirea funcționării sistemului cardiorespirator și a oxigenării creierului;
  • normalizarea nivelului de zahăr din sânge;
  • îmbunătățirea eficienței organismului;
  • reducerea nivelului de stres și creșterea cantității de hormoni ai fericirii.

Joggingul este una dintre cele mai populare forme de activitate fizică. Fără îndoială, principalul său avantaj este acela că nu necesită niciun echipament. Cu toate acestea, reține faptul că alergarea obișnuită nu este potrivită pentru toată lumea – în primul rând, aceasta ar trebui evitată de către persoanele cu probleme articulare și care se luptă cu boli cardiace și cardiovasculare. Aceste persoane ar trebui să aibă în vedere introducerea plimbărilor mai puțin împovărătoare pentru organism, ale căror efecte sunt comparabile cu cele obținute în timpul joggingului. Avantajele joggingului sunt următoarele:

  • întărirea funcționării inimii, a sistemului circulator și imunitar;
  • scăderea colesterolului;
  • îmbunătățirea eficienței organismului;
  • reducerea greutății corporale excesive.

Chiar și 30 de minute de alergare regulată pot îmbunătăți starea de spirit, pot oxigena creierul și pot face gândirea mai eficientă și, nu în ultimul rând, pot întări mușchii și oasele.

Sporturile de echipă oferă oportunitatea de a-ți petrece timpul liber în mod activ, alături de familie sau prieteni. Un plus este dat de faptul că aceste activități se pot desfășura în aer liber, așa că te poți bucura și de oxigenarea organismului. Acest lucru este deosebit de important pentru iubitorii jocurilor de echipă, cărora le este greu să desfășoare un antrenament sau să joace un meci satisfăcător într-o sală de sport.

Astfel, activitatea fizică are un impact pozitiv asupra sănătății. Acest lucru este important – mai ales – pentru persoanele care petrec mult timp în poziție șezândă (la locul de muncă). Merită să ajustezi activitățile fizice în funcție de anotimp, iar primăvara este un moment bun pentru schimbări. În funcție de interesele tale, de nivelul de pregătire și de disponibilitatea echipamentului, poți alege o activitate care să ofere multă plăcere și, în același timp, să aducă beneficii pentru sănătate.

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial