Acorduri de jazz turcesc pe scena Teatrului Național București

Săptămâna a început cu un spectacol de jazz turcesc, pe scena Teatrului Național București. Peste 500 de persoane s-au bucurat de un concert inedit de jazz turcesc susținut de trupa Golden Horn Brass, cea mai renumită trupă turcească de jazz și muzică clasică. 

Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Turc Yunus Emre, în parteneriat cu Ambasada Turciei. Spectacolul a marcat 6 ani de când Institutul Cultural Turc Yunus Emre le oferă românilor experiența culturii, artei și civilizației din Turcia.

Trupa Golden Horn Brass

Trupa Golden Horn Brass prezintă sunete noi și combinații neobișnuite de instrumente, care alcătuiesc o experiență nouă, cea a jazzului turcesc. Trompetist român în trupa turcească Golden Horn Brass Profesor la Facultatea de Muzică, Universitatea Bilkent și prim-trompetist concertist al
Orchestrei Simfonice Bilkent din Ankara, Renato Lupu este membru al cvintetului de suflători Golden Horn Brass. Trupa din Turcia interpretează genuri noi de baroc și jazz și combină melodii populare clasice, jazz, pop și anatolian cu stilul lor unic, într-o sinteză muzicală a culturilor turcești.

Din cvintet fac parte, alături de Renato Lupu, alți patru muzicieni cu studii importante și concerte pe scene de prestigiu din Europa: Peter Korner (trombon), Noriymoshi Murakami (tubă), Elmar Azimzade (trompetă) și Begum Azimzade (corn), cea care a înființată trupa, în anul 2004, cu scopul de a crește popularitatea muzicii orientale prin instrumentele muzicale precum cornul, trombonul, tuba și trâmbița.

Revista Avantaje s-a numărat printre partenerii media ai evenimentului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Muzica, filme, carte