Acatiste pentru diferite trebuinţe. Cum să obții mila lui Dumnezeu prin intermediul sfinților

biserica

Multitudinea de probleme cu care se confruntă fiecare dintre noi de-a lungul vieţii ne determină, mai devreme sau mai târziu, să ne îndreptăm gândurile către Dumnezeu. Există o serie de acatiste pentru diferite trebuințe pe care ar fi bine să le citim atunci când ne aflăm la necaz.

Conform www.crestinortodox.ro, acatistele sunt rugăciuni prin care îi cerem ajutorul lui Dumnezeu prin intermediul sfinților. Acestea se citesc în picioare sau în genunchi în fața sfântului căruia ne adresăm.

Citește și Cum se scrie un acatist. Elemente componente obligatorii

Acatistele, însoțite de spovedanie și post

Există acatiste pentru aproape fiecare problemă cu care ne-am putea confrunta de-a lungul vieții. Conform www.ortodoxia.rol.ro, există acatiste pentru iertarea păcatelor, pentru vindecarea bolilor, în special a cancerului, pentru căsătorie, pentru cei ce nu pot avea copii, pentru cei păgubiți, pentru cei care vor să renunțe la alcool și tutun, împotriva farmecelor etc.

Acatistele se citesc timp de 40 de zile și trebuie însoțite de spovedanie, post (miercurea și vinerea) și, desigur, fapte bune.

Acatiste pentru diferite trebuințe cu care ne confruntăm frecvent în viață

Pentru iertarea păcatelor se pot citi atât Acatistul de pocăință pentru iertarea păcatelor, cât și Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos.

Pentru vindecarea bolilor se pot citi Acatistul Sfântului Pantelimon, ocrotitorul celor bolnavi, cât și Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie, mare făcător de minuni, tămăduitorul celor loviți de boli crunte. Copiii pot scăpa de boli dacă părinții citesc Acatistul Sfântului Stelian și, bineînțeles, cel al Sfântului Nectarie.

Pentru găsirea sufletului-pereche și pentru căsătorie se citește Acatistul Sfântului Anton. De asemenea, părintele Ilarion Argatu, marele duhovnic de la Cernica, îi sfătuia pe tinerii care nu se puteau căsători să citească, timp de 40 de zile, în fiecare seară Acatistul Sfinților Părinți Ioachim și Ana și în fiecare dimineață Acatistul Sfântului Nicolae.

Tot Acatistul Sfinților Părinți Ioachim și Ana se citește și de către cei care nu pot avea copii.

Citește și Vrei să rămâi însărcinată și nu poți? Mergi la Mănăstirea Radu-Vodă

Pentru izbăvirea de farmece, se citește Acatistul Sfântului Vasile, pentru îndepărtarea duhurilor rele – Acatistul Sfântului Ștefan, iar pentru îndepărtarea vrăjilor – Acatistul Sf. Ierarh Vasile, Grigorie și Ioan.

Cei care se luptă cu patimile (alcool, tutun, desfrânare) pot scăpa de ele dacă citesc Acatistul Potirului Nesecat.

Cei care se judecă, au procese grele pot citi Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate