Academicianul Leon Dănăilă: „O stare depresivă poate duce la apariția bolilor grave”

Leon Dănăilă, o personalitate ilustră a României, a explicat cât de importantă este sănătatea psihică pentru organismul uman. Mărturia academicianului vine ca un pansament pentru oamenii care au devenit anxioși în această perioadă pandemică.

Potrivit academicianului, una dintre cele mai eficiente soluții în vindecarea afecțiunilor fizice este autosugestia, scrie doctorulzilei.ro. Iată ce spune marele neurochirurg despre minunile care se pot întâmpla la nivelul creierului datorită puterii gândului.

„Fenomenele parapsihologice, autosugestia, sugestia, empatia sunt reale. S-a dovedit că acest creier are o putere foarte mare. Există oameni care au o putere aparte de a influența activitățile unei colectivități.

Anumiți conducători, așa cum a fost Hitler, aveau o putere aparte de a hipnotiza masele, de aceea oamenii executau tot ce spunea. Puterea asta de a influența este reală, creierul are niște unde care pot influența.

De exemplu, descântecele, care au o bază reală, funcționează în acest fel. Și preoții au această putere de a influența. De aceea, dacă preotul îi citește unui bolnav, sistemul imunitar al acestuia începe să devină tot mai puternic, el începe să se simtă mai bine.

Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună, el rezistă mai bine la boală pentru că boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică.

Așadar trebuie să știți că oamenii optimiști au un sistem imunitar foarte bun, pe când cei pesimiști se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce la aparița bolilor grave, uneori', a explicat prof. Leon Dănăilă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete