A murit actorul Vladimir Găitan! S-a chinuit ani la rând cu o boală incurabilă.

Vlad Rădescu a anunțat pe Facebook, marți seara, că marele actor Vladimir Găitan, în vârstă de 73 de ani, a murit. S-a chinuit ani la rând cu o boală incurabilă.

„Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri… Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!', a scris Vlad Rădescu.

Actorul Vladimir Găitan, în vârstă de 73 de ani, a fost una dintre valorile teatrului românesc. Pentru devotamentul și harul artistic, el a primit „Ordinul Național Serviciul Credincios, în grad de Cavaler', în anul 2002. S-a născut într-un mic orășel de munte din Suceava, pe 2 februarie 1947 și era îndrăgostit de plaiurile Moldovei.

Actorul este cunoscut de public, mai ales, din pelicula „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război'. În aproape 50 de ani de carieră, Vladimir Găitan a jucat pe scena marilor teatre din România și în filme care au cucerit publicul.

„Eu am filmat foarte mult, cu mai multe case de producţii, iar acum recent cu echipele … avem câteva case de producţie foarte bune care fac prestaţie pentru străini', povestea actorul în 2015 pentru Digi24.

Ce boală l-a răpus?

Vladimir Găitan suferea de cancer al sângelui de aproape 30 de ani. El a făcut transfuzii de sânge și ședințe de citostatice la Institutul Fundeni pe tot parcursul anilor de când a aflat de acestă boală.

Actorul era acasă la pat de mai multe luni de zile. Acesta a refuzat internarea în spital, dorindu-și să petreacă ultima perioadă din viață alături de familie.

Condoleanțe familiei și Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri