A învins cancerul și va deveni mamă cu ajutorul… verișoarei

Ce e scris să se întâmple, se întâmplă. Fie că este bine sau rău. Asupra multor lucruri din viața noastră nu ne putem lăuda că deținem controlul. Iar destinul are câteodată pentru noi surprize dintre cele mai mari. Ca în cazul femeii care a învins cancerul și va deveni mamă cu ajutorul verișoarei ei.

Olivia (31 de ani) și Sam Rowlands (30 de ani) din Scoția așteaptă să devină părinții unei fetițe în luna iulie. Temerea lor este că nu vor putea fi prezenți la acest eveniment din cauza măsurilor de distanțare socială. Aceleași din cauza cărora au ratat și un alt moment prețios: ecografia în care ar fi putut auzi bătăile inimii fiicei lor. Vă scapă ceva, nu-i așa? Este ceva ce… nu se leagă. Lămurim imediat.

Olivia – o tânără profesoară – a fost diagnosticată în 2017 cu cancer intestinal în stadiul III. Tratamentul agresiv, respectiv cele 29 de ședințe de radioterapie, au lăsat-o în imposibilitatea de a mai procrea, instalându-se menopauza precoce. Anterior începerii tratamentului, medicii au sfătuit-o ca, pentru a avea în viitor propriul copil, să se supună unei intervenții de recoltare a ovulelor iar ulterior să apeleze la o mamă-surogat. Olivia a acceptat și, după fertilizarea in vitro, au fost obținuți patru embrioni. Aceștia au fost congelați în ianuarie 2018 și păstrați la un spital din Dundee. După ce a terminat tratamentul împotriva cancerului și a fost declarată vindecată, tânăra a început căutările pentru a găsi o mamă-surogat. A lansat solicitarea în online și acesteia i-au răspuns mai mult de 100 de femei. Dintre câte doritoare existau, Olivia a ales-o pe Ellie Hutchinson, de 34 de ani, din Stirling. Care – ce să vezi? – a descoperit ulterior că era o verișoară îndepărtată. Inexistența unei legături între cele două verișoare se explică prin faptul că Olivia a crescut de la vârsta de un an în Dubai. Ellie este acum însărcinată în 28 de săptămâni, urmând ca în iulie să nască prin cezariană copilul verișoarei sale. Cea mai mare teamă a celor doi părinți, a Oliviei și a lui Sam, este că măsurile de distanțare socială ar putea să îi împiedice să asiste la venirea pe lume a fetiței lor. Cele două… mame oricum nu s-au mai văzut de două luni, aflându-se în autoizolare. Una pentru că, fiind pacient oncologic, se află în categoria de risc, iar cealaltă pentru a proteja bebelușul din burtă. Indiferent ce va fi în iulie, părinții sunt pregătiți să asiste la naștere fie și numai prin serviciul FaceTime.

Foto: https://www.thecourier.co.uk/

Citeste și:

Un roman izolat în Spania a participat la înmormântarea mamei lui pe .. WhatsApp: „Am plâns ca un câine'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din #NUcancerului