A încetat din viață starul din Harry Potter care l-a interpretat pe Dumbledore

Sir Michael Gambon a murit la vârsta de 82 de ani, după o carieră de 60 de ani. Starul irlandezo-englez, care l-a interpretat pe Dumbledore în franciza cinematografică Harry Potter, a murit la spital, a anunțat familia sa.

Potrivit The Sun, o declarație din partea soției sale Lady Gambon și a fiului său Fergus Gambon, emisă de publicistul Clair Dobbs, a spus: „Suntem devastați să anunțăm pierderea lui Sir Michael Gambon. Soț și tată iubit, Michael a murit liniștit în spital, cu soția sa Anne și fiul său Fergus la căpătâiul său, în urma unei pneumonii. Michael avea 82 de ani. Vă rugăm să ne respectați intimitatea în aceste momente dureroase și vă mulțumim pentru mesajele de susținere și dragoste.”

Născut în Dublin, Irlanda, în 1940, el s-a calificat mai întâi ca inginer și constructor de unelte înainte de a descoperi actoria.

La vârsta de 24 de ani, și-a început cariera profesională pe scenă, jucând în producții de Shakespeare precum Othello și Richard al III-lea. A devenit rapid celebru datorită vocii sale puternice și a prezenței puternice atât pe scenă, cât și pe ecran.

Dar cel mai bine cunoscut este faptul că l-a interpretat pe Dumbledore, directorul de la Hogwarts, în seria Harry Potter, între 2004 și 2011, înlocuindu-l pe regretatul Richard Harris. Prima sa apariție în franciza lui JK Rowling a avut loc în „Prizonierul din Azkaban”, înainte de a apărea în alte patru părți.

În altă ordine de idei, a jucat în blockbusterele Gosford Park (2001), Ali G Indahouse (2002), Fantastic Mr. Fox (2009) și The King’s Speech (2010), de Wes Anderson.

De asemenea, l-a interpretat pe Philip Marlowe, un scriitor de thrillere, în serialul dramatic The Singing Detective. Pilotul calificat a apărut mai târziu în succese TV ale BBC, precum Perfect Strangers și Emma.

De asemenea, este amintit pentru turul său înfiorător de pe pista de testare Top Gear, unde a parcurs ultimul viraj pe două roți.

Ulterior, virajul a fost numit „Gambon”, în semn de omagiu adus celebrului actor. De-a lungul carierei sale, a apărut în mod regulat în producții Shakespeare cu Teatrul Național, încântând publicul din toată țara. În vârstă de 82 de ani, a câștigat patru premii BAFTA pentru activitatea sa în televiziune, trei premii Oliver și două premii Screen Actors Guild. În 1998, a fost numit cavaler în cadrul ceremoniei de Anul Nou a Reginei pentru servicii aduse teatrului.

Foto: Profimedia

Septembrie este o lună ca o bornă de hotar, este luna ce deschide ușa toamnei, cu vreme schimbătoare, capricioasă dar, probabil, așteptate de mulți, stropi binecuvântați de ploaie. Începem toamna în forță, dărâmăm mituri și învățăm de la specialiști să ne ferim de capcane și pericole care ne pot pune sănătatea sub imperiul riscului.

E important pentru sănătatea ta să știi ce este colesterolul, când devine periculos și cum îl poți menține între valori normale. Este prietenul și, în același timp, dușmanul nostru. Prieten, pentru că este indispensabil bunei funcționări a organismului; dușman, pentru ca se depune pe arterele noastre, ajungând să le obtureze.

Ce efecte are Sindromul Instagram? „Imaginea perfectă, dar falsă, lipsită de o poveste, nu poate construi o familie, pentru că nu poate stârni în bărbat decât dorințe sexuale ce se consumă mult prea repede' – Psiholog Constantin Cornea

Fenomenul de ghosting afectează din ce în ce mai mulți oameni, și, cel mai adesea, își are rădăcinile în insecuritățile și problemele celui care fuge, nu în comportamentul celui părăsit.

Interviu în exclusivitate:

Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, specialist în obstetrică-ginecologie: „Excesul operațiilor cezariene fără o indicație medicală a început să își arate efectele nocive”

https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Vedete