A găsit o comoară în pivnița propriei case

Mutarea într-o casă nouă – pentru tine – îți poate oferi surprize. Gen instalație sanitară veche și deteriorată sau ferestre care nu se închid etanș. Dar astea sunt fleacuri. Uite ce surpriză i-a oferit propria casă unui britanic! Conform site-ului www.plymouthherald.co.uk, britanicul a găsit o comoară în pivnița propriei case.

Jake Brown, din Plymouth, și-a permis în sfârșit să își cumpere o proprietate. Pe care, desigur, s-a apucat să o reamenajeze și redecoreze după propriul gust. Într-una din zile, omul își savura cafeaua și privea „în gol', cum se zice. Doar că nu privea chiar în gol ci spre ușa care ducea la subsolul casei. Așa a observat că pe peretele casei exista o placă având o textură total diferită de celelalte. Cât de plictiseală, cât de curiozitate, bărbatul a început să foreze în perete. 'O dată ce am reușit să fac două găuri, una prin care să mă uit și una în care să aibă loc o lanternă, am descoperit că este vorba de o pivniță secretă', povestește Jake. Iar o dată ce a descoperit acest lucru, a decis să dărâme peretele și să inspecteze ce se afla acolo. Surpriză! Bărbatul și-a dat seama că pivnița era mai mare decât se aștepta, aflându-se la o adâncime de cinci metri și având o lungime și lățime de câte trei metri. „Am avut plăcerea să descopăr că plafonul din piatră, arcuit, se afla într-o stare excelentă', mai spune el. De asemenea, în pivință se găseau resturi de materiale de construcție și diverse alte gunoaie, pe care a început să le cerceteze.

0_5108A1BF-82D3-4FB5-953B-120A77859609JPG

Jake a tras concluzia că acest spațiu fusese folosit pentru depozitarea deșeurilor rămase de la renovarea acoperișului, jgheaburilor, ușilor și ferestrelor casei. „Pe măsură ce înaintam mai adânc în pivniță, am găsit sticle, cutii de vopsea și – descoperirea mea «de aur»  – rămășițele unui ziar'. După etichete, cutiile de vopsea, deși destul de degradate, păreau a fi din anii ’50-’60. Sticlele însă, după ce le-am șters bine, am constatat că aveau detalii ce corespundeau anilor 1900', a dezvăluit bărbatul.

Apoi a trecut la cercetarea ziarului. După ce a muncit să îl curețe de mizerie prin tehnici demne de un detectiv, aproape dezintegrându-i-se în mână, a reușit să afle data apariției lui: 1964. Cu ajutorul unui istoric din zonă, Jake a aflat că în urmă cu foarte mulți ani toate casele aveau astfel de pivnițe care foloseau fie pentru depozitarea cărbunelui, fie – mai apoi – pentru cultivarea ciupercilor.

Foto: https://www.plymouthherald.co.uk

Citeste și:

După cerbi și maimuțe nici animalele domestice nu se lasă mai prejos: sute de oi se plimbă lejer prin Turcia

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate