A fost sau nu Eva prima femeie din lume? Adam a avut o altă soție

Adam și EvaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Legendele ebraice dezvăluie că Lilith ar fi fost prima soție a lui Adam, exilată din Rai pentru că a refuzat să se supună.

Lilith apare o singură dată în Biblie, într-un capitol scris de Isaia. Acolo este prezentată succint drept un demon.

A fost sau nu Eva prima femeie din lume? Adam a avut o altă soție

În general, Lilith este o figură mitologică, etichetată drept „cel mai celebru demon din tradiția iudaică” sau o vrăjitoare desfrânată care se hrănește cu .. copii.

„Lilith este identificată drept prima Evă, creată din țărână ca și Adam”, se arată în volumul 13 din a doua ediție a Enciclopediei Iudaice, coordonată de Skolnik și Berenbaum, citează Adevărul.

Lilith și Adam s-ar fi iubit foarte mult, însă în momentele intime, Lilith ar fi cerut egalitate între sexe, intrând în conflict cu Adam.

În urma conflictului, Lilith pleacă. De aceea, Lilith este în prezent considerată întruparea sexualității feminine, prima feministă din lume și prima femeie „divorțată” din istorie.

O altă versiune spune că, pronunțând în mod nepermis numele lui Dumnezeu, este izgonită din Eden.

Îl ia pe Șarpe drept soț, răzbunându-se mai târziu pe Adam, făcându-i pe Eva și pe el să mănânce fructul interzis.

Lilith este un demon feminin al nopții, prințesă a Iadului, care se presupune că zbura în căutarea pruncilor pentru a-i răpi și/sau ucide.

Adam și Lilith, frați gemeni?

O altă variantă ar fi că Dumnezeu i-a creat pe Adam și pe Lilith ca frați gemeni. Lilith a cerut să fie egală cu Adam, însă încercările sale au eșuat, în final părăsindu-l pe Adam.

În legende se vorbește de asemenea despre existența unor amulete cu numele celor trei îngeri trimiși de Dumnezeu să o aducă pe Lilith înapoi în Rai. Amuletele le-ar proteja pe mame și pe copiii lor.

Se mai spune că atracția malefică a lui Lilith față de copiii nou-născuți vine din faptul că proprii săi copii cu demoni au fost luați de către Dumnezeu în urma refuzului său de a se reîntoarce la Adam.

Cei trei îngeri au forțat-o pe Lilith să jure că, ori de câte ori va întâlni numele sau chipurile lor pe amulete, va renunța la a face rău celor care le poartă.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Ce spune numărul unei case despre cei care locuiesc acolo? Care locuință este pentru familiști și care pentru cei care iubesc să călătorească

Ai obosit de așa multă nefericire? Urmează aceste 7 reguli ale lui Dalai Lama. Viața ta se va schimba!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate