A fost identificată o tulpină de gonoree rezistentă la multe antibiotice

Oficialii din domeniul sănătății publice își exprimă îngrijorarea cu privire la două cazuri de gonoree care au fost descoperite ca rezistente la o varietate de antibiotice. Este pentru prima dată când o tulpină de acest tip a fost identificată în Statele Unite.

Tulpina, descoperită în Massachusetts, a prezentat rezistență sau răspuns redus la cinci clase de antibiotice. Ambele cazuri (fără legătură între ele) au fost în cele din urmă vindecate cu ceftriaxonă, antibioticul recomandat în prezent pentru tratarea gonoreei.

“Descoperirea acestei tulpini de gonoree reprezintă o preocupare serioasă pentru sănătatea publică, pe care DPH, CDC și alte departamente de sănătate au fost vigilente în ceea ce privește detectarea în SUA”, a declarat Margret Cooke, comisarul pentru sănătate publică, într-un comunicat de presă, scrie People.

„Îi îndemnăm pe toți cei activi din punct de vedere sexual să se testeze în mod regulat pentru depistarea infecțiilor cu transmitere sexuală și să ia în considerare reducerea numărului de parteneri sexuali și utilizarea mai frecventă a prezervativelor atunci când fac sex. Medicii sunt sfătuiți să analizeze alerta clinică și să ne ajute în eforturile noastre de supraveghere extinsă.”

Deși este nouă în SUA, noua tulpină a fost întâlnită în țările din Asia-Pacific, precum și în Regatul Unit, potrivit Departamentului de Sănătate Publică din Massachusetts.

Gonoreea, o boală cu transmitere sexuală, este una dintre cele mai frecvent diagnosticate infecții din SUA. Persoanele infectate nu prezintă adesea niciun simptom, ceea ce face ca screening-ul regulat să fie o parte importantă a diagnosticului. Lăsată netratată, aceasta poate duce la boli inflamatorii pelviene, infertilitate, orbire la nou-născuți și alte probleme de sănătate.

Gonoreea urogenitală poate fi diagnosticată prin testarea probelor de urină, uretrale (pentru bărbați) sau endocervicale sau vaginale (pentru femei) cu ajutorul testului de amplificare a acidului nucleic (NAAT) 19. De asemenea, poate fi diagnosticată cu ajutorul culturii de gonoree, care necesită probe de tampoane endocervicale sau uretrale.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri