A folosit crema asta și s-a ales cu arsuri grave: „N mă mai recunosc în oglindă”

O tânără de doar 26 de ani avea o eczemă dureroasă și a încercat o cremă care credea că o va ajuta. Din nefericire, crema i-a ars atât de tare pielea, încât nu se mai recunoaștea în oglindă.

În urmă cu mai bine de un an, a început să folosească produsele pentru a-și trata eczema, dar în șase luni steroizii i-au “mâncat” pielea “iremediabil”.

Aceasta este atât de gravă încât trebuie să se dea cu cremă hidratantă la fiecare 30 de minute, iar în octombrie a fost nevoită să se mute înapoi la mama ei pentru a o ajuta să se descurce cu această afecțiune.

Ea a spus că se luptă cu “sindromul pielii roșii”, care este, de asemenea, cunoscut mai frecvent sub numele de retragerea steroizilor topici.

Nicole Mackenzie, din Glasgow, Scoția, a declarat că a fost cândva o persoană „sociabilă și încrezătoare”, dar acum simte că este o povară pentru ceilalți.

„Am simțit atât de multă durere, în unele zile chiar nu am vrut să trăiesc. Am simțit că pielea mea este atât de deteriorată încât nu mai puteam trăi așa la nesfârșit. Când mă uit în oglindă, am inima frântă. Pur și simplu nu mai sunt eu. E ca și cum mă uit la o altă persoană. Arăt atât de diferit, gândurile mele sunt atât de diferite, mă simt atât de diferit, nu mai e nimic la mine care să semene cu vechiul meu eu”, a spus ea, scrie The Sun.

Ea a adăugat că afecțiunea este de zece ori mai dureroasă decât eczema și că, în unele zile, este atât de severă încât nu poate merge din cauza senzației de strângere a pielii.

„Trebuie să reaplic crema hidratantă la fiecare jumătate de oră. Folosesc folie alimentară pe brațe pentru a menține hidratarea. Dacă ar fi să mă dau doar cu cremă hidratantă, aceasta ar sta doar deasupra pielii mele. Folia de protecție îi permite să se absoarbă mai mult. Nu este ca o erupție cutanată, ci ca un fel de lichid galben care curge din pielea mea și care provoacă formarea de cruste peste tot. Este pe tot corpul meu. Peste tot este groaznic, dar pe față este cel mai rău', a adăugat ea.

nicole-mackenzieSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Din cauza gravității bolii, tânăra nu poate purta haine normale și se chinuie să facă duș din cauza presiunii apei asupra pielii.

„Este ca un handicap. Te împiedică complet să faci orice. Nu poți trăi o viață normală și acest lucru trebuie să fie recunoscut. Mi-a fost luată întreaga viață din cauza unei creme și a daunelor pe care mi le-a făcut. Dacă aș fi știut că există această nenorocire, aș fi ales eczema mea în orice zi. Nu aș fi ales niciodată steroizii dacă aș fi știut durerea pe care ar fi putut-o provoca”, a spus ea.

În ciuda luptelor sale, Nicole spune că adesea reușește să primească sprijin din partea prietenilor și a familiei sale, precum și din partea comunității online pe care a creat-o.

„Sunt atât de mulți oameni care suferă. Nu este vorba doar de o erupție cutanată sau de un pic de piele roșie. Nu aș dori această durere nici celui mai rău dușman al meu', a mai spus ea.

@nicolecmackenzie

Im so sorry I havent been active on here in a while. Truthfully, the last week or so has been the most difficult Ive faced, and I cant even believe Im saying that given how hard the last few months have been. My mental health is currently at the lowest I believe it can be, and theres been so many moments Ive been ready to give up. Ive found it really difficult to look at myself in the mirror, so recording for tiktok was the last thing I wanted to do, but I do appreciate these videos and sharing my experience can help others suffering too. Im on week 5 of mthx, with a dermatology visit tonight which I will be asking to increase my dosage. I hope everyone is keeping well and thank you so so much for all your lovely comments and messages, they havent gone unnoticed and the support is so appreciated ❤️ #fyp #viral #methotrexate #tsw #topicalsteroidwithdrawal #eczema #mentalhealth

♬ Tired – beabadoobee

După mai multe vizite la medicul de familie și trimiteri la un dermatolog, lui Nicole i s-a prescris un medicament imunosupresor, metotrexat. Deși nu este un leac, Nicole speră că acesta îi va împiedica pielea să se mai inflameze la fel de mult.

„Medicii spun să se administreze metotrexat cel puțin șase săptămâni înainte de a începe să se vadă orice fel de diferență, dar acest lucru se bazează pe vindecarea eczemei, mai degrabă decât pe retragerea steroizilor topici, așa că ar putea dura mai mult', a explicat Nicole Mackenzie, potrivit sursei citată anterior.

Foto: TikTok

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate