8 lucruri pe care le ținem în casă și care ne fac să ne simțim triști

lucruri din casa care ne fac sa ne simtim tristi

Stările pe care le avem sunt influențate de multe ori de lucruri la care nici măcar nu ne gândeam, iar starea de tristețe poate fi pusă pe seama unor lucruri pe care le ținem în casă.

Spațiul în care trăim trebuie să ne inducă o stare de bine și să ne simțim relaxați. Dacă acest lucru nu se întâmplă, ba mai mult, în momentul în care ajungem acasă suntem triști fără motiv, acest lucru poate fi din cauza a 8 lucruri pe care le avem în casă, potrivit goodhousekeeping.com.

1.  Lucrurile copiilor

Când vine vorba despre lucrurile copiilor nu ne referim doar la câteva jucării împrăștiate prin casă, ci la dezordinea de zi cu zi. Jucării aruncate pe covor, haine, accesorii sau desene sunt doar câteva dintre lucrurile care le provoacă părinților o stare de nervozitate. Mai mult, dezordinea provocată de lucrurile copiilor este un adevărat coșmar pentru părinți, fiind foarte greu de curățat. O soluție pentru a menține situația sub control este depozitarea lucrurilor în cutii.

2. Cadourile vechi

Amintirile și cadourile vechi pot fi o sursă de tristețe, mai ales dacă sunt legate de persoane care nu mai fac parte din viața noastră sau care nu mai sunt printre noi. Pentru a evita situațiile în care îți amintești mereu de o persoană, păstrează aceste lucruri într-un loc care să nu se afle la vedere.

3.  Cărți pe care nu le mai citești

Sunt cărți reprezentive pentru orice persoană, cărți care amintesc de diferite perioade ale vieții. Pentru a nu rămâne cu gândul în trecut este bine ca aceste cărți să fie depozitate într-un loc diferit de cel în care îți petreci majoritatea timpului.

4. Lucrurile din copilărie

Știm că este greu să renunți la păpușa sau ursulețul din copilărie, însă acestea îți pot provoca emoții nu tocmai dintre cele mai plăcute. Episoadele de nostalgie sunt normale în viața fiecărei persoane, însă de multe ori ele pot provoca stări de tristețe și de anxietate. Conștientizarea faptului că acea perioadă a vieții s-a încheiat poate reprezenta un moment mai puțin fericit pentru anumite persoane, motiv pentru care ar fi bine ca aceste lucruri din copilările să nu fie așezate astfel încât să le vedem zilnic.

5. Ustensile care amintesc de un hobby mai vechi

Dacă în urmă cu ceva ani ți-ai achiziționat o serie de ustensile legate de un anumit hobby, ar fi bine să le depozitezi într-un alt loc. Văzându-le zilnic, vei realiza că nu te-ai mai ocupat de acest hobby, lucru care te poate frustra și întrista.

6.  Draperiile închise la culoare

Draperiile închise la culoare sunt o idee bună dacă îți dorești să controlezi cantitatea de lumină care îți pătrunde în casă. Totuși, acestea vor întuneca foarte mult spațiul, lăsând senzația unui loc rece și sobru. Acest spațiu îți va influența automat și starea de spirit.

7. Alegerea unei culori greșite pentru zugrăvirea pereților

Studiile au demonstrat în nenumărate rânduri că starea de spirit poate fi puternic influențată de culorile în care sunt zugrăviți pereții. Culorile de foc ca roșul sau portocaliul au capacitatea de a stimula organismul uman, în timp ce nuanțele de verde sau albastru ajută în procesul de relaxare. Alegerea culorilor depinde de personalitatea fiecărei persoane.

8. Lucrurile sparte

Chiar dacă s-au spart și nu mai pot fi folosite, oamenii păstrează anumite obiecte pentru valoarea sentimentală pe care o au. Totuși, acest lucru se pare că ne face să ne simțim anxioși și triști și ar trebui să aruncăm tot ceea ce nu mai poate fi folosit.

Foto: 123rf.com

Citește și:

De ce nu e bine să ai cactuși în casă

Materialele din care este confecționată canapeaua ta îți pot crea mari probleme de sănătate. Uite de ce trebuie să te ferești

Cum poți să scapi de grăsimea de pe dulapuri folosind o soluție preparată în casă

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco