7 semne că ai nevoie de un consult optometric

Un consult optometric ne ajută să ne verificăm sănătatea ochilor. Se recomandă să îl facem de rutină, dar când au loc unele simptome, este foarte important să mergem cât mai repede la o examinare. Iată când este cazul să mergi la optometrist:

 1. Atunci când vederea este încețoșată

Vederea încețoșată poate apărea pe fondul oboselii crescute, deoarece creierul depune efort pentru a procesa informațiile. Dacă aceasta apare însă atunci când privești obiectele care se află la distanță, poate fi unul dintre simptomele miopiei

În cazul în care întâmpini dificultăți de a vedea la distanță, este cazul să mergi la un consult optometric.

 1. Dacă ai frecvent dureri de cap

Din cauza problemelor de vedere, pot apărea dureri de cap. Acest lucru este posibil deoarece există o legătură între aparatul ocular și materia cenușie, iar dacă există probleme de oricare parte, cealaltă o resimte. 

Astfel, durerile de cap pot semnala în unele situații că ceva în aparatul ocular nu funcționează corespunzător. Mergi la un control optometric, pentru a verifica dacă ai nevoie de ochelari de vedere.

 1. Dacă tranziția la lumină și la întuneric creează disconfort ocular

Ochii sănătoși se adaptează cu ușurință la zi și la noapte. Atunci când sesizezi în mod repetat disconfort ocular în zori și seara, inclusiv la volan, mergi la un consult optometric. 

Este posibil ca, uneori, din cauza oboselii acumulate, să resimți probleme în perioadele de tranziție la zi sau la noapte, dar când au loc frecvent, pot fi semnul unor afecțiuni oculare.

 1. În cazul în care ai des dificultăți de concentrare

Dificultățile de concentrare pot apărea ca o consecință a vederii încețoșate, dar pot fi un simptom și pentru alte afecțiuni, precum hipermetropie. Dacă nu reușești să te concentrezi când citești sau încerci să efectuezi o sarcină până la capăt, trebuie să mergi la optometrist.

 1. Atunci când începi să ai vedere dublă

Aceasta este un simptom evident al unor afecțiuni, deoarece presupune slăbiciuni ale corneei sau ale mușchilor oculari. Dacă începi să ai vedere dublă, îți recomandăm să mergi cât mai repede la un optometrist.

 1. Dacă ai disconfort ocular la calculator

Atunci când petreci mult timp în fața computerului, indiferent că lucrezi sau te relaxezi urmărind diverse programe sau jucându-te, crește riscul de a face sindromul privitului la calculator. Pentru a evita contactul cu lumina albastră, este necesar să porți ochelari ce au un filtru special. 

Iată care sunt simptomele asociate cu acest sindrom:

 • Senzația că există un corp străin în ochi (senzație cunoscută și ca „nisip în ochi');
 • Vedere încețoșată;
 • Dificultăți de concentrare;
 • Nivel crescut de oboseală;
 • Uscăciune sau roșeață la nivelul ochilor.
 1. În cazul în care există istoric familial de afecțiuni oculare

Dacă în familia ta există persoane care au fost diagnosticate cu afecțiuni oculare, precum neuropatie optică ereditară, atrofie optică ereditară, retinopatie pigmentară, glaucom, îți recomandăm să mergi la consult optometric de rutină. 

Există riscul să le fi moștenit și tu, iar consultațiile de rutină le pot identifica în stadiile incipiente, când există grad ridicat de tratare și remediere cu succes.

Simptomele care sunt asociate cu problemele de vedere nu trebuie ignorate. Dacă nu sunt corectate la timp cu ochelari de vedere, lentile de contact sau alte tratamente recomandate de medic, situația se poate înrăutăți și poți dezvolta afecțiuni oculare. În cazul în care te confrunți cu simptomele pe care le-am precizat anterior, mergi la consult optometric!

Sursă de informare:1. Team, The Healthline Editorial. Eye and Vision Health: Eye Anatomy, 11 Eye Conditions, and More.' Healthline, Healthline Media, 6 July 2018, www.healthline.com/health/eye-health, accesat la data de 23 noiembrie 2022.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial