7 lucruri pe care le faci zilnic și îți pot distruge relația

Există lucruri pe care le facem în fiecare zi, le considerăm minore, dar ele au un impact foarte mare asupra noastră și asupra relațiilor cu cei din jur. 

De cele mai multe ori, ajungem într-un impas în relația de cuplu și stând să analizăm situația, nu ne putem da seama de ce s-a ajuns la despărțire. O despărțire nu apare peste noapte, lucrurile mici pe care nu le luăm în seamă se adună și pot duce la finalizarea unei relații care părea indestructibilă. În astfel de situații, comunicarea între cei doi parteneri este extrem de importantă și pentru o viață de cuplu sănătoasă ar fi bine să discutăm despre acele subiecte sensibile care ne deranjează.

Acestea sunt 7 lucruri care, în timp, pot distruge o relație:

1. Auzi, dar nu asculți

Nu este suficient doar să auzi ce are să îți comunice cel de lângă tine. De multe ori, informațiile trec pe lângă noi fără să le dăm importanță și mult mai târziu realizăm cât de importante erau. Astfel, ar fi bine să înveți să îți asculți partenerul, să înțelegi ceea ce a vrut să îți spună și să încerci să îl ajuți atunci când lucrurile nu merg tocmai ok.

2.  Nu vă oferiți suficient spațiu

Chiar dacă îți dorești să petreci cât mai mult timp alături de persoana iubită, nu trebuie ca iubirea să se transforme în sufocare. Fiecare partener are nevoie de spațiu, de un timp pe care să îl petreacă așa cum își dorește. Acordarea de spațiu și menținerea unei independențe în cuplu, pot fi trucurile care fac o relație să reziste, potrivit independent.co.uk.

3. Îl pui la punct în public

Poate părea amuzant ca atunci când ieșiti cu prietenii în oraș să spui câteva lucruri stânjenitoare despre partenerul tău, însă aceste lucruri îl fac să se simtă prost de cele mai multe ori și să aibă impresia că este inferior. Evită să faci aceste lucruri, iar dacă vrei să îl tachiezi, poți face asta atunci când sunteți doar voi doi.

4. Insiști să iasă mereu cu tine și prietenii tăi

Este perfect normal să îți dorești ca partenerul tău să aibă o relație strânsă cu prietenii tăi, tocmai din dorința de a nu mai fi nevoită să te împarți între persoanele care chiar contează pentru tine. Totuși, încearcă să nu forțezi foarte mult lucrurile în zona aceasta. Așa cum tu îți dorești să petreci timp alătiri de prietenii tăi, mai mult ca sigur și el vrea același lucru. Este bine să păstrați un oarecare echilibu în această situație.

5.  Îți verși nervii pe el

Știm că ai zile în care lucrurile merg din rău în mai rău, dar nu este vina celui de lângă tine. Înainte de a-i reproșa partenerului tău că este într-o dispoziție proastă, asigură-te că nu ești tu cea care a avut o zi mai grea.

6. Ești prea critică

Criticile sunt constructive în anumite situații și este bine ca cineva să ne atragă atenția atunci când nu facem lucrurile perfect. Cu toate astea, o atitudine mult prea critică în ceea ce privește partenerul de viață poate atrage certuri și discuții aprinse și asta pentru că nicio persoană nu poate trăi fiind criticată mai tot timpul.

7.  Te aștepți să știe de la sine anumite lucruri, fără ca tu să i le spui

Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul relațiilor foarte lungi. Partenerii ajung în stadiul în care cred ca nu trebuie să le mai spună partenerilor ce aștepări au de la ei, ci că normal ar fi ca cei din viața lor să știe aceste lucruri de la sine. Acest lucru este toxic pentru relația de cuplu și poate cauza rupturi foarte puternice, mai ales pentru că lipsa de comunicare își face simțită prezența.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ai avut doar relații de scurtă durată? Specialiștii îți spun care este cauza

5 tipuri de relații pe care trebuie să le experimentezi înainte de a te căsători

Ce vor femeile într-o relație intimă profundă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Dragoste & Sex