7 locuri pe care să le descoperi în Skiathos în 2020!

Una dintre cele mai mici insule grecești, dar cu un potențial turistic mare este Skiathos – locul unde se aglomerează plaje din nisip fin, bisericuțe bizantine, cetăți antice și localuri moderne, într-un peisaj pitoresc cu păduri de pini și marea precum smaraldul.

Aproximativ 2 milioane de turiști ajung în fiecare vară în Skiathos, atmosfera cosmopolită, plajele prietenoase cu cei mici și distanța de numai o oră de zbor de București, o transformă într-o destinație perfectă pentru familii și turiștii dornici de relaxare.

Dacă ți-ai propus un sejur pe cea mai verde insulă din Sporadele de Nord, acum este timpul să-ți faci planuri de vacanță pentru 2020! AeroVacanțe a lansat Ofertele Early Booking la vacanțele în Skiathos cu zbor charter din Timișoara, ce pornesc de la numai 299 euro/persoană, pentru 7 nopți de cazare cu mese conform programului Smart Vila, taxe de aeroport și asistență turistică – în limita locurilor disponibile!

Chiar dacă măsoară mai puțin de 50 kmp, Skiathos este o insulă bogată în obiective turistice și plaje dintre cele mai spectaculoase, numai bune să le descoperi în 2020!

  1. Plaja Koukounaries se arcuiește precum o semilună în jurul Golfulului Tzanerias, fiind cea mai faimoasă dintre plajele insulei Skiathos. Mai multe publicații de travel au inclus-o pentru câțiva ani la rând în topul plajelor cu cel mai fin nisip din Europa, iar când vei ajunge aici îți vei da seama că așa este. Koukounaries Beach mai este numită și Chrysi Ammos venind ca o descriere a nisipului auriu, foarte fin, găsit aici – peisajul de poveste fiind întregit de pădurea deasă de pini protejată la nivel național și de apele cristaline, de mică adâncime.
  2. Capitala Skiathos este unul dintre cele mai boeme locuri din Grecia. Numit de localnici Chora, orășelul este împărțit în străzi înguste din piatră, case zugrăvite în alb-albastru cu balcoane din fier forjat, fiind așezat idlic între portul vechi și cel nou. Promenada lungă este înțesată de localuri pescărești și cafenele cochete, unde atmosfera este romantică, perfectă pentru cuplurile de îndrăgostiți.
  3. Veachea fortăreață Bourtzi se află pe o mică peninsulă ce desparte cele două porturi ale capitalei, fiind locul unde în fiecare vară au loc spectacole de teatru și concerte în aer liber. Cetatea a fost construită în anul 1211 de către doi localnici, pentru a proteja orașul Chora de invaziile frecvente ale piraților, însă aproape că a fost distrusă în totalitate în urma unui atac din anul 1660. Astăzi, mai poți observa aici o mică parte dintre zidurile fortificate, ruinele capelei Agios Georgios și cele ale teatrului unde au loc evenimentele culturale.
  4. Kastro este cea mai veche parte a insulei Skiathos. Cetatea medievală a fost construită de bizantini în secolul al-XIV-lea pe vârful unei stânci izolate înconjurată de mare, din partea de nord a insulei. Începând cu anul 1538 vechea capitală a fost condusă de către venețieni, care au ridicat aici numeroase biserici și au întărit zidurile pentru o mai bună apărare a locului. Din păcate, pentru o scurtă perioadă cetatea a căzut în mâinile otomanilor, pentru ca mai apoi capitala să fie mutată acolo unde se află și astăzi, mai aproape de mare și mai accesibilă locuitorilor.
  5. Mănăstirea Panagia Kounistra este unul dintre cele mai importante lăcașuri de cult din Skiathos. Amplasată ideal în inima unei păduri de pini la aproximativ 13 km distanță de capitală, pe partea de sud-vest a insulei, biserica din piatră a fost clădită la începutul secolului al XVII lea de către un călugăr pe nume Symeon care a găsit în apropiere o icoană a Fecioarei Maria, considerată a fi făcătoare de minuni.
  6. Peșterile Albastre de pe coasta nordică a insulei sunt locuri pe care nu le poți rata mai ales dacă ești pasionat de fotografii. Grotele Skotini (Întunecată) și Galazia (Albastră) sunt recunoscute pentru formațiunile stâncoase – adevărate capodopere ale naturii, în care marea se reflectă spectaculos.
  7. Plaja Agia Eleni este locul preferat de către romanticii dornici să surprindă cele mai spectaculoase apusuri din Skiathos. Mica fâșie de nisip se află în cel mai vestic punct al insulei, aproape izolată între culmi deluroase invadate de pini, și este compusă din nisip foarte fin în nuanțele aurului.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber