6 gesturi prin care să le arăți celor dragi aprecierea ta, atunci când ești departe

Uneori, vezi doar de câteva ori pe an sau chiar mai rar persoanele pe care le îndrăgești cel mai mult. Deși timpul limitat, sutele de kilometri dintre voi sau situațiile diferite de viață vă impun o distanță fizică, legătura voastră emoțională va rămâne neschimbată, dacă veți continua să vă arătați recunoștință și sprijin. 

Descoperă, în continuare, 6 idei pe care le poți pune în practică de la distanță, pentru a-ți întări conexiunea cu prietenii sau familia.

1. Fă un album foto virtual

Probabil și tu ai în telefon o mulțime de fotografii amestecate, de la cele făcute în grabă, când nu voiai să uiți cum arăta produsul pe care urma să-l cumperi de la magazin, până la cele în care ai surprins clipe importante, petrecute cu cei dragi. 

Amintirile speciale merită un loc unic, pe care să-l puteți accesa și tu, și cei apropiați ție, ori de câte ori simțiți nevoia să vă bucurați din nou de momentele care v-au apropiat de-a lungul timpului. 

Pentru a-ți exprima dorul, poți încărca cele mai frumoase amintiri ale voastre într-un album foto virtual, pe care să-l partajezi cu persoanele dragi.

2. Oferă un dar simbolic

Oamenii apropiați îți vor aprecia darurile mai cu seamă pentru semnificație, decât pentru utilitate. De aceea, dacă dorești să le faci o surpriză, nu ai nevoie neapărat de un buget consistent, ci de un concept special, reprezentativ pentru relația voastră. 

Spre exemplu, poți redacta un mesaj scurt de apreciere, pe care să-l imprimi, ulterior, pe un tablou, pe o cană, o tăbliță din lemn sau pe un alt obiect decorativ. Cu ajutorul unui furnizor de cadouri personalizate, poți pune la cale chiar și o livrare surpriză.

3. Înregistrează un mesaj de recunoștință

Oricât de mult am discuta cu cei dragi la telefon sau prin mesaje, există anumite emoții pe care nu reușim să le transmitem așa cum ne-am dori. Acest lucru se întâmplă deoarece, în general, avem nevoie de un context potrivit și de timp suficient pentru a ne exterioriza sentimentele. 

Atunci când simți nevoia să-i reamintești unui om drag cât de mult îl apreciezi, poți să înregistrezi un mesaj audio sau video. 

Poziționează-te în fața telefonului și dă frâu liber cuvintelor. Nu trebuie să-ți iasă un mesaj perfect, ci unul sincer, încărcat cu emoții pozitive.

4. Trimite scrisori

Vei reuși să transmiți un mesaj profund și autentic, indiferent de maniera în care îl creezi, atât timp cât tu ești autorul, însă, dacă scrii de mână, oferi un plus de valoare sentimentală. 

Scrisorile implică un efort personal special, pe care îl facem tot mai rar. Tocmai de aceea, să aloci timp ca să alegi cele mai potrivite cuvinte și să le îmbini cu grijă pe o foaie de hârtie este unul dintre cele mai emoționante gesturi de apreciere pe care le poți face.

5. Compune un playlist personalizat

Care sunt melodiile pe care le asculți în cele mai fericite momente? Dar atunci când ai zile proaste și cauți încurajare? Pune-le pe toate într-un playlist și dă-i un titlu personalizat, apoi trimite-l mai departe oamenilor la care ții. 

Dacă muzica este ca un prieten vechi, care știe întotdeauna ce să-ți spună, ca să te simți mai bine, un playlist cu melodiile recomandate de acel prieten nu poate fi decât un dar de neprețuit. 

6. Creează un obicei drăguț

Cu toții ne dorim să facem cât mai multe lucruri într-un timp cât mai scurt. De aceea, planificarea te poate ajuta să rămâi mereu în contact cu prietenii sau familia.

Îți poți crea un obicei precum cel de a le trimite un citat motivațional în fiecare luni, un mesaj de apreciere la finalul săptămânii sau de a avea un apel video, o dată pe lună. Astfel, vei reuși să prioritizezi corect conexiunile importante pentru tine și să le strecori printre activitățile de zi cu zi.

Distanța fizică nu trebuie să fie o piedică în calea legăturii emoționale cu cei dragi. Chiar și atunci când nu ești în preajma lor, poți să le arăți prietenilor sau membrilor familiei tale aprecierea ta. Orientează-te către fapte simple, care nu implică neapărat investiții financiare, dar care îți reflectă implicarea și dedicarea.

Sursa foto: shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat de Cataleya

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial