6 curiozități despre Angela Merkel

Viața celor mai puternici oameni ai planetei este o carte deschisă. Puține sunt lucrurile pe care aceștia reușesc să le ascundă de ochii curioșilor, iar cancelarul Germaniei nu face excepție. Iată câteva curiozități despre Angela Merkel, cea mai puternică femeie din lume.

  1. Dorința ei cea mai arzătoare a fost să devină patinatoare

În Germania anilor copilăriei Angelei Merkel, sportul era foarte bine reprezentat, patinajul artistic aflându-se la loc de cinste. Fascinată de agilitatea și eleganța patinatoarelor, micuța Angela Dorothea visa să devină una dintre ele.

2. Căderea zidului Berlinului a prins-o la saună

Avea 35 de ani în 1989, anul căderii zidului Berlinului. În seara zilei de 9 noiembrie, ziua marelui eveniment, Angela Merkel se relaxa la saună. “Ca în fiecare joi seară, mă dusesem la saună împreună cu o prietenă. Când am ieșit, frontiera de pe strada Bornholmer era deschisă, așa că am trecut în partea cealaltă”, a povestit Angela Merkel într-o emisiune televizată.

Odată ajunsă în Berlinul de Vest, actualul cancelar german s-a amestecat cu mulțimea. “Apoi m-am trezit într-un apartament cu o grămadă de oameni necunoscuți, ciocnind împreună sticle de bere.”

3. Helmut Kohl o numea “puștoaică”

În 1990, fostul cancelar german Helmut Kohl a luat-o pe Angela Merkel sub aripa lui protectoare. I-a devenit mentor și, în umbra acestuia, a urcat toate treptele politicii. “Puștoaica”, așa cum o alinta Kohl, a fost numită, mai întâi, în fruntea Ministerului Femeilor și Tineretului, apoi în fruntea Ministerului Mediului.

A devenit foarte apreciată în Uniunea Creștin-Democrată, un partid foarte atașat de tradiții, despre care nimeni nu ar fi crezut că i-ar putea oferi susținerea unei femei provenind din Germania de Est și protestante pe deasupra.

4. Este ținta glumelor din cauza imaginii mult prea sobre

Angela Merkel pare să nu pună prea mult preț pe vestimentație, ea adoptând fără excepție stilul clasic. Nu a fost văzută de prea multe ori îmbrăcată altfel decât într-un soi de “uniformă”. Aceasta constă într-un sacou și o pereche de pantaloni, doar culoarea lor fiind diferită.

Compatriotul său, designerul Karl Lagerfeld, nu a scăpat ocazia de a o critica din cauza lipsei de eleganță. Recomandarea lui era ca Angela Merkel să acorde o atenție mai mare croielii pantalonilor și să poarte sacourile deschise, lăsând bluzele la vedere.

Singura “abatere” vestimentară a cancelarului german a fost în 2008, când a participat la deschiderea Operei din Oslo. Rochia de seară cu decolteu adânc nu avea cum să treacă neobservată.

5. Soțul ei este poreclit “Fantoma de la Operă”

Angela Kasner s-a căsătorit în 1977 cu fizicianul Ulrich Merkel, al cărui nume l-a păstrat și după divorțul care a avut loc în 1982. În 1998, Angela se recăsătorește cu chimistul Joachim Sauer. O persoană extrem de discretă, acesta nu se afișează la brațul soției sale decât extrem de rar, în special la spectacolele de muzică clasică. Din acest motiv, presa din Germania l-a supranumit “fantoma de la Operă”.

Este celebră o gafă comisă de fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, care i s-a adresat lui Joachim Sauer cu apelativul “domnule Merkel”.

6. Mâinile Angelei Merkel au devenit celebre

De când a devenit cancelar, Angela Merkel adoptă aceeași poziție a mâinilor în poze: vârfurile degetelor mari sunt unite în partea de sus, în timp ce restul degetelor sunt unite la vârfuri în partea de jos, astfel încât rezultă un romb. Specialiștii în gestică susțin că această poziție a mâinilor simbolizează puterea.

De altfel, partidul din mijlocul căruia s-a ridicat, Uniunea Creștin-Democrată, a arborat un banner imens pe fațada sediului său din Berlin, care înfățișa celebra poziție a mâinilor Angelei Merkel. Sloganul de pe banner nu putea suna mai bine: “Viitorul Germaniei este pe mâini bune”.

Autor: Oana Anghel

Sursa: grazia.fr

Sursa foto: hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete