5 specialiști vin cu sfaturile care te feresc de Coronavirus

Multe zile, deja, de când Coronavirusul provoacă panică. Știm sau nu știm ce să facem? Avem toate detaliile sau încă bâjbâim printr-un morman de sfaturi și indicații.

Am urmărit zilele acestea toate sfaturile venite din partea specialiștilor și am reușit să extragem 5 sfaturi despre ce și cum trebuie să facem zilele acestea.

1. Spălați-vă pe mâini timp de 20 de secunde, cel puțin

Dr Raed Arafat insistă asupra acestui aspect care, înainte de orice, este cea mai puternică armă împotriva Coronavirusului. „Spălatul pe mâini 20 de secunde cel puțin, după care dacă vrei să pui și soluție pe bază de alcool este foarte bine. (…) Dacă sunt pe bază de alcool şi dacă le folosim, da, omoară coronavirusul, pentru că el este ucis de soluţii pe bază de alcool şi de soluţii pe bază de clor. Soluţiile din piaţă pentru dezinsecţia mâinilor sunt, de regulă, pe bază de alcool', explică specialistul.

2. Sunaţi la 112 dacă aveţi febră, tuşiţi sau v-aţi întors din China sau zonele în carantinaă din Europa de cel puţin 14 zile

Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel atrage atenția asupra dinamicii acestui Coronavirus: „Perioada de incubaţie a noului coronavirus, este cuprins între 1 şi 14 zile. Dacă v-aţi întors dintr-o călătorie din China sau zonele în carantină din Europa de mai puţin de 14 zile sau aţi intrat în contact cu persoane care s-au întors din China sau zonele în carantină din Europa de mai puţin 14 zile şi aveţi febră, tuşiţi, prezentaţi dificultate respiratorie, dureri musculare şi stări de oboseală, sunaţi la 112 pentru a primi informaţii necesare. Purtaţi mască de protecţie dacă intraţi în contact cu alte persoane, folosiţi serveţele de unică folosinţă şi spală bine mâinile', explică specialistul.

3. Nu călătoriți și alimentați-vă corespunzător

Dr. Cornel Brotac vine cu sfaturi practice vizavi de călătorii și alimentație. „Trebuie să evităm pe cât posibil să stăm aproape de persoane care prezintă semnele specifice infecțiilor respiratorii. Cu siguranță, în această perioadă vom călătorii cât mai puțin. De asemenea, avem în vedere să ne alimentăm și să ne hidratăm corespunzător. Un sistem imunitar susținut corect va face față cu brio oricărui atac viral, vorbesc aici despre o dietă bogată în vitamina C, vitamina D, seleniu și zinc. Odihna este iarăși foarte importantă, un somn bun este susținător de vază al sistemului imunitar', explică medicul.

4. Faceți un detox al organismului și nu ratați terapiile de echilibrare mentală

Tot mai mulți specialiști spun că un psihic echilibrat înseamnă un organism imunizat, puternic și gata oricând să treacă peste cele mai grele încercări. Privind fix din această perspectivă, Dan Bujor – terapeut maseur – recomandă masajul cu bambus sau masajul de drenaj limfatic. „Fie că vorbim despre msajul cu bambus, fie că vorbim despre cel de drenaj limfatic, fiecare dintre cele două ramuri aduc un aport pozitiv organismului. Ecuația este simplă: un minus de toxine, un plus de putere. Așadar, indiferent de tipul masajului pe care îl alegeți, aveți grijă ca unul dintre rolurile lui cele mai importante să fie eliminarea toxinelor. Un organism sănătos va lupta eficient împotriva acestui Coronavirus care provoacă, iată, acest nou val de panică. În plus, aveți grijă să vă hidratați corespunzător și să aduceți un aport important de vitamine și minerale în organism', conchide specialistul.

5. Nu luaţi medicamente antivirale şi nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul

Finalul îi aparține dr. Adrian Streinu Cercel care atrage un semnal de alarmă cu privire la automedicația, sport național am putea spune, în România: „Momentan, nu există cercetări ştiinţifice care evidenţiază că folosirea medicamentelor antivirale pot preveni infectarea cu noul coronavirus (Covid-19). Antibioticele funcţionează doar împotriva bacteriilor nu împotriva virusului. Covid-19 este un virus, deci nu se utilizează antibiotic ca şi metodă de prevenire sau tratament, decât în cazul în care se constată şi o infecţie bacteriană!'.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Lifestyle sănătos