5 soluții pe termen lung, dacă ai o dantură problematică. Așa scapi de griji

femeie cu dinti albi

Adesea urmarea regulilor de îngrijire a danturii nu are efectele scontate din cauza moștenirii genetice, însă trebuie să știi că există soluții pe termen lung care funcționează negreșit.

Problemele dentare se moștenesc adesea din familie sau pornesc dintr-o îngrijire precară a danturii în perioada copilăriei. Din aceste motive, o mulțime de persoane au afecțiuni dentare indiferent cât de atente sunt la îngrijirea orală. Iată câteva soluții pe termen lung care te vor ajuta să lupți cu moștenirea genetică precară.

  1. Varianta cea mai durabilă și mai comodă atunci când plombele nu mai funcționează

Dacă ai un dinte sau o măsea care a avut de-a lungul timpului mai multe plombe și cariile reapar periodic, este momentul să iei în calcul o variantă pe termen lung. Implanturile dentare reprezintă o astfel de variantă, fiind în același timp și o variantă comodă și estetică.

Ele reprezintă o soluție sigură pentru orice dinte sau măsea și nici nu vei simți diferența între implant și dintele natural. De pe această pagină vei afla absolut tot ce te-ar putea interesa în legătură cu această procedură și, mai ales, vei afla informațiile de la un specialist care le explică pe înțelesul oricui. De la mituri, trecând prin explicația procedurii pas cu pas și ajungând la costul fiecărui pas în parte, pe toate le poți citi acolo în explicații clare și concise.

  1. Protezele, o altă soluție la îndemână

Proteza, ca și implantul reprezintă, practic, inlocuirea dinților naturali cu unii artificiali. Desigur, nu orice proteză îți rezolvă problemele, pentru că materialele folosite au o durabilitate diferită, iar în joc intră și priceperea stomatologului și a tehnicianului dentar.

Protezele pot fi fixe sau mobile și pot fi parțiale sau complete, în funcție de nevoile tale. Ele reprezintă o soluție mai ieftină în comparație cu implanturile, însă este și una cu mai puține avantaje. Medicul stomatolog îți poate oferi mai multe informații cu privire la avantajele și dezavantajele protezelor, așa încât să faci o alegere informată.

  1. Sigilarea dinților, o variantă pentru a împiedica formarea cariilor

Dacă ai o moștenire genetică deficitară, o variantă de a împiedica apariția cariilor este sigilarea dinților. Deși este cunoscută drept o procedură recomandată în special copiilor, sigilarea se poate face și la adulți chiar și pe dinți sau măsele cu plombe (obturație, în limbaj medical).

Sigilarea presupune aplicarea pe dinți a unui strat de material pentru etanșare dentară. Acest material previne formarea tartrului și a cariilor. Este una dintre cele mai sigure soluții pentru a preveni apariția cariilor și poate rezista cu brio aproximativ 10 ani. Cu o îngrijire atentă, există cazuri în care sigilarea rezistă și 20 de ani.

  1. Fluorizare, pentru a ține departe afecțiunile stomatologice

Probabil știi deja că fluorul întărește dinții și îi protejează de carii, însă există chiar și proceduri speciale pe care le poți face în cabinetul stomatologului și care te vor ajuta să previi afecțiunile dentare. Fluorizarea este un tratament nedureros care presupune aplicarea pe suprafața dinților a unor geluri sau a unor soluții cu un conținut ridicat de fluor. Este o procedură care trebuie repetată periodic, odată cu vizita preventivă la stomatolog și a cărui preț este mai mult decât accesibil.

  1. Detartrajul, absolut necesar pentru orice persoană care ține la sănătatea sa orală

O altă procedură care ar trebui efectuată periodic este detartrajul, care reprezintă o curățare profundă a dintelui și, după cum sugerează chiar numele său, îndepărtarea tartrului, cel responsabil de o mulțime de afecțiuni dentare. Ca și în cazul fluorizării, prețul unui detartraj nu este deloc unul ridicat, mai ales dacă pui în balanță cheltuielile de care te scutește pe terment lung.

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate