5 semne care indică faptul că suferi un atac de cord

semne atac de cord

Sănătatea inimii noastre este serios pusă în pericol de stilul de viață pe care îl avem. 5 semne care indică faptul că suferi un atac de cord.

Atacul de cord a devenit o condiție medicală des întâlnită care, din păcate, nu mai interesează exclusiv oamenii în vârstă.

Atacul de cord se întâmplă și în cazul oamenilor tineri, iar acest lucru ar trebui să ne ridice un mare semn de întrebare.

“Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate în Europa. Orice bărbat peste 45 de ani și femeie peste 55 de ani trebuie să aibă un control cardiac repetat anual pentru depistarea factorilor de risc cardiovascular. O dată diagnosticați (hipertensiunea arterială, dislipidemie, diabet, obezitate) trebuie tratate pentru prevenirea infarctului micardic”, explică Dr. Lavinia Trașcă, medic cardiolog.

“De asemenea, stresul presupune eliberare de adrenalină și noradrenalin cu efecte directe pe inimă care, coroborat cu hipertensiunea arterială, duce pacientul în risc cardiovascular”, continuă specialistul.

5 semne care indică faptul că suferi un atac de cord

Ca să știm cu cine ne luptăm, trebuie să ne cunoaștem foarte bine adversarul. Iar adversarul este atacul de cord.

Dar care sunt semnele care indică faptul că suferi un atac de cord?

1. Durere în piept

Orice disconfort simțit în piept este de investigat, pentru că această durere în piept este resimțită diferit de fiecare persoană în parte. Există persoane care simt furnicături, alții care spun că au o gheară sau alții descriu acest disconfort ca fiind o presiune cumplită.

2. Greață sau durere de stomac

Afecțiunile cardiace duc, în mod natural, la scăderea fluxului sangvin și în zona digestivă, de aici și instalarea unui dezechilibru în această zonă.

3. Durere în mâna stângă

Dacă ai suferit o leziune la mâna stângă, durerea este perfect justificată. Dacă, însă, acest disconfort se instalează brusc, mergi la medicul cardiolog, poate fi o problemă pe care numai el să o știe rezolva.

4. Durere de dinți sau de maxilar

Durerea din zona stomatologică este un semn care ar putea anunța ceva probleme cardiace. Pe lângă consultul stomatologic, nu evita să ceri și părerea medicului cardiolog.

5. Transpirații și palpitații 

Două condiții care dacă apar din senin și fără o explicație, sunt posibile semne de debut ale unui atac de cord.

 

Foto:shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate