5 obiceiuri care te fac fericită

Vrei să-ți încarci bateriile? Nu aștepta următoarea vacanță sau o moștenire care să-ți pice din neant. Studiile spun că micile gesturi din fiecare zi te ajută să-ți menții o stare de spirit bună. Iată care sunt cele 5 obiceiuri care te fac fericită.

Fiecare zi care trece trebuie să fie un motiv de bucurie. O victorie a vieții. Despre micile ingrediente pe care trebuie să le adăugăm în rețeta zilnică a împlinirii sufletești s-a tot scris. Puțini dintre noi, însă, rețin cu adevărat ce trebuie să facem pentru calitatea vieții noastre. Puțin dintre noi știm că, în mare parte, de noi depinde starea de bine interioară. Haosul, dezordinea, dezorganizarea, lipsa unui program al meselor, al somnului, amânarea lucrurilor care ne aduc bucurii, nu fac decât să adauge un plus de stres provocărilor de zi cu zi.

Iată care sunt cele 5 obiceiuri care te fac fericită, conform terapeuților:

ora 9.00

Colorează-ți ziua în verde. Oamenii care beau zilnic cel puțin două căni de ceai verde sunt cu 44% mai puțin predispuși să sufere de stări depresive decât cei care consumă din când în când acest ceai, sau deloc. Aminoacizii din ceaiul verde stimulează secreția de serotonină, care oferă o stare generală de bine.

ora 12.00

Pune-ți în farfurie fructe și legume crude. Adaugă pește și cereale integrale. Un studiu realizat în Australia arată că oamenii care mănâncă sănătos și echilibrat nu suferă de tulburări de dispoziție și depresii.

ora 16.00

Plimbă-te în ritm alert. Endorfinele care se eliberează în organism în timpul unei plimbări de circa 20 de minute îți vor prelungi starea de bine cu până la 12 ore.

ora 19.00

Crește-ți nivelul fierului în organism. Dacă suferi de sindromul premenopauzei, ai grijă să-i asiguri organismului o absorbție mai bună a fierului.

ora 22

Vezi partea plină a paharului. La sfârșitul zilei notează 3 activități care te-au binedispus. Analizează ce aport ai avut în desfășurarea acelor evenimente. Astfel vei deține controlul asupra lucrurilor din viața ta.   

39% – Acesta este procentul celor care susțin că timpul petrecut seara cu familia este cel mai bun moment din zi.

Foto: 123rf

Citește și:

Misterioasa Rugăciune a Lumânărilor Aprinse. Face miracole!

Când te-ai spovedit ultima dată? Iată ce nu trebuie să uiți când te spovedești duhovnicului tău

Scrisoarea Părintelui Iustin Pârvu către poporul român. Este zguduitoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate