5 obiceiuri care agravează hemoroizii. Evită-le dacă suferi deja de boală hemoroidală

Boala hemoroidală reprezintă dilatarea venelor de la nivel anal. Această afecțiune poate îmbrăca forme mai ușoare sau mai complicate, în funcție de stilul de viață și de greșelile pe care le fac cei care suferă de hemoroizi. Există câteva obiceiuri care agravează hemoroizii, asupra cărora ne atrage atenția chirurgul Dan Andronesi.

Cele mai frecvente obiceiuri care agravează hemoroizii

  1. Excesul de grăsimi și proteine animale și neglijarea introducerii fibrelor în alimentație. Fibrele alimentare (le luăam din fructe și legume) stimulează contracțiile colonului, ceea ce ajută la tranzitul intestinal. În lipsa acestora, apare constipația. Dacă ne confruntăm cu constipație pe termen lung, avansează gradul bolii hemoroidale, putându-ne confrunta cu complicații precum fisura anală sau tromboza hemoroidală.
  2.  Neglijarea îndelungată a simptomelor hemoroizilor (durere, sângerare, mâncărimi). Fie de rușine, fie din lipsă de timp, cei care se confruntă cu astfel de simptome amână vizita la medic. În plus, se amăgesc cu creme și unguente care atenuează simptomele, însă nu tratează cauza.
  3. Deshidratarea și consumul ridicat de sare duc la apariția constipației și, pe cale de consecință, la agravarea hemoroizilor. Consumul insuficient de apă duce la formarea unui scaun tare, defecația fiind greoaie.
  4. Consumul de alimente foarte picante și folosirea laxativelor. Consumul exagerat de alimente iuți favorizează apariția hemoroizilor. În plus, orice episod de constipație tratat cu laxative poate genera probleme anale. În laxative există substanțe care produc ușor diaree, astfel că mulți pacienți trec de la constipație la diaree. Aceste substanțe produc o iritație la nivelul mucoasei colonului. Pe de altă parte, scaunele diareice sunt acide sau bazice și irită anusul, menționează medicul chirurg Dan Andronesi.
  5. Aplicarea cremelor și unguentelor. Acestea nu fac decât să calmeze temporar simptomele, dar medicul atrage atenția că aplicarea acestora poate fi periculoasă. Ameliorând simptomatologia, administrarea acestor creme îl determină pe pacient să amâne foarte mult vizita la medicul specialist. Astfel că boala avansează și cu cât aceasta evoluează, cu atât tratamentul este mai complicat.

Citește și

Hemoroizii au simptome comune inclusiv cu cancerul

Sucul preparat în casă care te ajută să scapi de simptomele neplăcute ale hemoroizilor

Ce alimente să eviți dacă ai hemoroizi

Sursa foto:123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate