5 motive pentru care ar trebui să-ți alegi un mentor în IT

Un job care nu-ți mai aduce bucurie se poate reflecta asupra multor aspecte din viața personală. Important e să faci o scurtă evaluare, pentru a-ți da seama ce îți lipsește la jobul actual și să ai încredere în tine pentru a face o schimbare. Cu un plan de învățare bine pus la punct și mentor care să te ghideze poți alege o carieră în domeniul IT.
Descoperă cum te poate ajuta un mentor pentru a reuși în această mutare importantă în plan profesional.

Fă cunoștință cu mentorul tău! 

Un mentor poate fi un manager sau un coleg cu mai multă experiență în domeniul IT care te îndrumă spre a deprinde abilități importante pentru cariera pe care ți-ai ales-o și pentru a-ți atinge obiectivele. Este un consilier de încredere care te ajută să te dezvolți în toate aspectele vieții, atât profesionale, cât și personale, oferindu-ți motivația necesară și ghidare pentru a depăși provocările pe care le poți întâmpina.

Cum te ajută mentorul în carieră

 1. Te ghidează în alegerea cursurilor potrivite
  În mediul online găsești multe opțiuni de cursuri pentru formare în domeniul IT, dar pe care să le alegi? Poate îți dorești să urmezi cursuri gratuite care să-ți ofere o certificare, iar la finalul acestora să ai parte și de consiliere în carieră.

Mentorul știe ce cursuri gratuite în IT sunt disponibile în România și te poate orienta spre cursuri IT organizate de eJobs, printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Definește împreună cu mentorul ce curs ți se potrivește. Dacă ești atentă la detalii și la identificarea erorilor în site-uri, poți alege Cursul de Tester. Dacă ai înclinație spre design, poți alege cursul de Programator Java.

Ce trebuie să știi despre cursurile în IT

 • Cursurile sunt 100% gratuite, finanțate prin fonduri europene
 • Au loc de luni până vineri, între 18:00-20:00, și sâmbătă, între 09:00-12:00
 • Te ajută să faci reconversia către un job în domeniul IT
 • Se întâmplă 100% online
 • Te învață o abilitate practică, căutată pe piața muncii
 • Includ consiliere în carieră

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

SILVIU PETRESCU

[email protected]

0729.729.843

2. Îți arată cele mai bune practici de codare
Mentorul îți transmite cunoștințele sale și te îndrumă spre a deprinde abilități necesare în domeniul IT, precum gândirea structurată, argumentarea logică, creativitatea. Dacă găsești mentor în compania unde lucrezi sau unde ți-ai dori să lucrezi, acesta te va ajuta să afli particularitățile și preferințele diferite ale colegilor și-ți va arăta cum să-ți adaptezi abilitățile pentru a se potrivi cu nevoile specifice ale echipei.

 1. Este sincer în evaluare
  Când te evaluezi, tendința este fie de a subaprecia ceea ce știi, fie de a supraparecia. Ori pur și simplu nu știi ce să îmbunătățești pornind de la evaluare.
  Este important să ai alături un profesionist care să-ți spună cu sinceritate ce ai putea face mai bine în cariera ta. Un mentor are abilitățile și experiența necesare pentru a te ghida spre o versiune mai bună a ta.
 1. Îți deschide noi perspective

Lucrează în același domeniu ca tine, dar a avut o cale diferită pentru a ajunge aici. Mentorul îți poate povesti experiențele și perspectivele sale asupra domeniului IT și poți învăța din alegerile și direcția pe care le-a luat. Experiența sa îți va fi ghid într-un domeniu în continuă schimbare.

5. Te îndrumă atât în plan profesional, cât și personal

Misiunea sa nu este să te ajute să crești doar profesional. Va contribui la modelarea obiectivelor tale și îți va arăta cum să le îndeplinești. De asemenea, te va îndruma în construirea unor relații puternice cu ceilalți, în care să te bazezi pe lucrul în echipă și pe comunicare – abilități de care ai nevoie pentru a fi tester sau dezvoltator de software.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial