5 modele pentru dovleacul de Halloween

Mâine este Halloween-ul, iar dovleacul nu trebuie să lipsească din nicio casă, acesta fiind principalul simbol al acestei sărbători. 

Pe 31 octombrie sărbătorim Halloween-ul, acesta fiind cel mai potrivit moment pentru a ne pune la încercare creativitatea. Pe lângă personajele înfricoșătoare, Halloween-ul aduce în atenția tuturor dovleacul, care este principala decorațiune folosită pentru a da viață acestei sărbători.

Care este legenda dovleacului de Halloween?

În spatele dovleacului de Halloween se află o adevărată legendă și nu întâmplător acesta a fost ales simbolul acestei sărbători. Legenda spune că în trecut exista un personaj numit Jack oLantern, căruia îi plăcea să le facă farse celor din jur. Acesta i-a făcut o farsă Diavolului, provocându-l să se urce în vârful unui măr. Diavolul l-a ascultat și s-a urcat în măr, însă atunci când a vrut să coboare nu a mai reușit pentru că Jack oLantern desenase cruci pe tot copacul. Pentru că voia să coboare din copac, Diavolul a făcut un pact cu Jack oLantern, promițându-i acestuia că nu îi fura sufletul după moarte. După ce a murit, Jack oLantern nu a fost primit în Rai și pentru că făcuse un pact cu Diavolul, nici în Iad nu putea ajunge. Astfel, el este prins între Rai și Iad, dar primește o făclie care să îi lumineze drumul. Pentru a-și ușura munca, el pune făclia într-un nap scobit și de aici s-a păstrat acestă tradiție, potrivit adevarul.ro. Odată cu trecerea timpului, oamenii au constant că scobirea unui dovleac este o sarcină mult mai ușoară și au ales să înlocuiască napul cu dovleacul.

Cum pregătești dovleacul de Halloween?

Pentru a obține o decorațiune perfectă pentru seara de Halloween trebuie să pregătești cu atenție dovleacul. Înainte de a-l sculpta, spală dovleacul pentru a înlătura orice urmă de pământ care poate exista pe suprafața acestuia. După ce l-ai curățat, taie capacul acestuia și scoate cu ajutorul unei linguri tot miezul. Dacă vrei să păstrezi capacul intact, poți face o gaură în spatele dovleacului, pentru a putea scoate cu ușurință conținutul acestuia. Odată ce ai scobit dovleacul, te poți apuca de realizarea modelului. Cu ajutorul unei carioci desenează exact forma pe care ți-o dorești, după care decupează-l cu ajutorul unui cuțit. După ce ai terminat modelul, pune în interiorul dovleacului o lumânare.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe modele pe care le poți realiza acasă pentru dovleacul de Halloween.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Filme de Halloween pentru copii. Cum poți transforma această sărbătoare într-o experiență specială?

Machiaje de speriat pentru Halloween 2017. Vei fi de nerecunoscut

Manichiura pentru Halloween 2017. Modele pe care le poți face cu ușurință la tine acasă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse