5 lucruri de făcut pentru a-ți pregăti locuința de sezonul rece

5 lucruri de făcut pentru a-ți pregăti locuința de sezonul rece

Concediile s-au terminat. Majoritatea oamenilor s-au întors la locul de muncă, și se pregătesc de începerea unui nou an școlar, care, ca de fiecare dată, coincide cu încheierea verii și startul sezonului rece. Acest lucru va presupune o schimbare în multe aspecte care țin de modul în care ne trăim viața, începând de la ceea ce mâncăm, și până la orele la care ne trezim și ne culcăm.

Printre lucrurile care vor trebui adaptate la schimbarea vremii se numără și locuința. De aceea, mai jos am enumerat 5 lucruri de făcut pentru a-ți pregăti locuința de sezonul rece.

Sistemul de încălzire

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face atât pentru sănătatea și confortul familiei tale, cât și pentru resursele tale financiare, este să te asiguri din timp că sistemul de încălzire al locuinței tale este funcțional și poate face față cu ușurință la provocarea pe care o reprezintă frigul următoarelor luni.

Chiar dacă stai la bloc și ești racordat la un sistem comun de încălzire, poți aerisi caloriferele pentru următoarea perioadă a anului. În cazul în care ai o centrală termică de ultimă generație, o poți testa într-una dintre zilele mai răcoroase de la începutul toamnei, pentru a te asigura că funcționează la parametri normali. În caz contrar, noi îți recomandăm să achiziționezi o centrală termică de la Ariston, care garantează cel mai înalt nivel de confort și care îndeplinește, prin funcțiile sale de ultimă generație, nevoia de căldură.

Exterior

Dacă stai la casă, vei avea o curte plină de echipament care trebuie protejat de condițiile meteo nefavorabile. Același lucru este valabil și pentru cei care stau la bloc dacă au un balcon la apartament. Fii sigur că nu vei neglija aceste obiecte doar pentru că nu mai ai nevoie de ele pentru următoarea perioadă din an. S-ar putea să regreți această decizie peste un an.

Ferestre

Pregătește-ți ferestrele de sezonul rece. Îți amintești de acele găuri de la marginea ferestrelor pe unde frigul intra în cameră iarna trecută? Încearcă să remediezi această problemă pentru a te scuti de un disconfort și de costuri în plus la întreținere. O altă modalitate prin care poți economisi bani la întreținere este montarea unor perdele groase, care să diminueze gradul de dispersare al energiei termice prin ferestre.

Garderoba

Așa cum și natura suferă modificări în urma tranziției dintre anotimpuri, așa ar trebui și garderoba ta să fie adaptată cu vestimentația potrivită sezonului rece pe care îl ai de înfruntat în lunile care urmează. Depozitează într-un loc ferit rochiile de vară, pantalonii scurți, ochelarii de soare, și pune undeva la îndemână hanoracele, puloverele și ghetele.

Lenjeria de pat

Pune la spălat și apoi depozitează lenjeria de pat pentru perioada de vară. Apoi orientează-te către pături mai groase și mai pufoase care să-ți ofere confortul de care vei avea nevoie în sezonul rece. Te poți orienta și către fețe de pernă și cearceafuri speciale pentru toamnă și

Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse