5 lucruri de care să ții cont atunci când îți amenajezi bucătăria

Chiar dacă bucătăriile sunt spații în cadrul cărora ne petrecem mai puțin frecvent timpul, asta nu înseamnă că nu ne dorim ca acestea să aibă un decor pe gusturile noastre, îngrijit. Un spațiu practic, cu mobilă de calitate și cu ustensile care să ne facă viața mai ușoară este mereu de ajutor.

De aceea, venim astăzi cu 5 idei pe care le-ai putea pune în aplicare atunci când îți amenajezi sau redecorezi bucătăria. 

1. Cumpără ustensile și electrocasnice de calitate

Fără îndoială că nu-ți dorești să faci schimbări în mod recurent în bucătăria ta – cel puțin, nu schimbări costisitoare, care să necesite reparații la scurt timp, din cauză că unele lucruri încep să se deterioreze. Ca să previi acest aspect, asigură-te că achiziționezi ustensile și electrocasnice calitative. De exemplu, un aragaz este o investiție pe care alegi să o faci pe termen lung, așa că informează-te dacă acesta are funcțiile necesare în raport cu nevoile tale, eficiență ridicată sau diferite facilități precum timer, funcție grill, rotisor. 

De asemenea, alte electrocasnice în care poți investi și care fără îndoială îți vor fi de folos, sunt hota, frigiderul, o mașină de spălat vase, un cuptor cu microunde, un robot de bucătărie. Evident, contează mult și spațiul de care dispui în amenajarea bucătăriei tale, pentru că nu-ți dorești ca aceasta să fie prea încărcată.

2. Investește într-o mașină de spălat vase

Mașina de spălat vase este mai mult decât utilă într-o bucătărie, pentru că îți ușurează sarcina de a spăla vesela (care pentru unii poate fi o corvoadă, pentru alții poate fi ceva relaxant) și, astfel, câștigi mai mult timp pentru tine și pentru cei dragi. Totodată, datorită eficienței acesteia, paharele și vesela din sticlă vor fi mult mai lucioase și curate. Un alt aspect important de menționat este că, datorită mașinii de spălat vase, poți economisi bani prin reducerea consumul lunar de apă. 

3. Asigură-te că vei avea un spațiu luminos

O bucătărie luminoasă este un spațiu plăcut, în cadrul căruia vei reuși să gătești fără potențiale accidente din cauza lipsei de lumină. Asigură-te că aceasta are ferestre suficient de mari și dotează spațiul cu mai multe corpuri de iluminat, mai ales în zonele în care prepari mâncarea sau iei masa.

4. Alege un blat confecționat dintr-un material durabil

Într-o bucătărie, blatul este o zonă extrem de folosită, pe care o vei utiliza pentru a tăia și a curăța ingredientele necesare pentru gătit. Alege un blat aspectuos, care să se potrivească cu restul culorilor din bucătăria ta, dar, de asemenea, asigură-te că acesta este calitativ și durabil, pentru că te vei folosi de el în mod recurent. 

5. Amenajează-ți suficiente spații de depozitare

În general, știm cu toții că în bucătărie se adună o sumedenie de lucruri, dar mai ales cele precum condimente, mirodenii, ingrediente pentru gătit (cum ar fi diferite conserve, paste, orez, legume, fructe), veselă, farfurii, linguri, oale, tigăi și nu numai. Asigură-te că ai suficiente dulapuri și rafturi astfel încât să le organizezi pe toate corespunzător, să ai ușor acces la ele și să le poți păstra organizate în spațiile destinate lor.

Așadar, atunci când îți amenajezi sau redecorezi bucătăria, vei fi nevoit să iei unele decizii destul de dificile și de costisitoare. Asigură-te totuși că alegi lucruri și materiale de calitate, astfel încât să nu mai fii nevoit să investești din nou la scurt timp. Decorează spațiu în funcție de propriile gusturi și de necesități, fără să ignori lucrurile care ți-ar putea fi utile, care ți-ar salva din timp și ți-ar ușura procesul de curățenie și de gătire. 

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat de Arctic

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial